Account managern Leo: ”Jag får vara en del av lösningen på ett samhällsproblem”

Yrkesporträtt del 6. I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Leo Sommer, som har ett särskilt öga för vad som är värdefullt.

Som key account manager inom auktionsbranschen arbetade Leo Sommer upp ett sinne för vad som går att sälja vidare. Han jobbade dels med att hitta stora samlingar och kunder, dels med att hitta stadiga samarbeten. Hur gör man det på bästa sätt?
– Det är knäckfrågan. Jag har hittat några huvudspår här på Myrorna som känns riktigt spännande.

Vad är ett bra samarbete för Myrorna?
– Det är med någon som passar vårt varumärke och som inte använder oss till green wash. En bra samarbetspartner tar miljöansvar och bryr sig om socialt arbete. Det måste vara genuint och skapa mervärde för alla parter; för oss, samarbetspartnern och framförallt miljön.Vad är Myrornas mål med samarbeten?
– Vi behöver få in föremål som är säljbara. Vi vill maximera värdet på föremålen eftersom vi har ett ansvar att generera pengar Frälsningsarméns sociala arbete.Du har jobbat på Myrorna ganska kort tid, vilka är dina första intryck av arbetsplatsen?
– Under mina första veckor har jag praoat på sorteringen, i webbshoppen, på transportavdelningen och i butik. För att kunna förstå min roll i det hela måste jag förstå hela kedjan. Det har varit superintressant och någonting jag kommer att ha stor nytta av.

Vad lockade dig till Myrorna?
– Rollen är ny, vilket kändes spännande. Jag gillar att behöva vara kreativ och lösa problem på jobbet. Här får jag också vara en del av lösningen på ett samhällsproblem. När jag slutar dagen vill  jag känna att jag gjort någonting bra och viktigt, säger Leo Sommer.Hela vårt handplockade och unika sortiment kan du hitta i alla våra butiker och i vår webbshop. Följ vårt konto @myrorna på Instagram för att ta del av fler inspirerande historier, samarbeten och daglig inspiration. Vi ses!