Så hanterar vi det som lämnas in.

Myrornas affärsidé bygger på att du lämnar in hela och rena saker till oss som du inte länger använder och som vi sedan säljer. Innan de når någon av våra butiker eller vår webbshop väntar sorteringen. I filmen nedan kan du följa plaggets resa från inlämning till butik.

Myrorna är en av Sveriges största insamlingsaktörer med insamling i över 120 kommuner. Vi samlar in omkring 30 ton kläder och inredning varje dag, som först hamnar hos någon av våra sorteringsanläggningar i Tagene, Tungelsta eller Botkyrka Handel. Allt sorteras och hamnar i någon av grupperna; butik, export, återvinning och energiåtervinning.

Sortering till butik och webbshop

Våra experter kategoriserar de kläder och den inredning som kan säljas i butik i Sverige. Urvalet sorteras efter säsong, trender och mode. Det som inte passar våra butiker eller vår webbshop för stunden hamnar på lager i väntan på rätt tid. Inför en ny säsong tar butikerna emot ett bredare sortiment av exempelvis festkläder, vinterplagg och jeans. Nästa steg är värdering och prismärkning innan våra chaufförer förser landets butiker med aktuellt sortiment.

Återanvändning och återvinning utomlands

Second hand-marknaden i Sverige växer glädjande nog hela tiden. Men för tillfället samlar vi in mer än vad det finns en marknad för i Sverige. Därför återanvänds och återvinns en del utomlands. Vill du veta mer om vår utlandsexport och hur vi säkerställer att alla gåvor hanteras på ett korrekt sätt även utanför Sveriges gränser, läs mer här.