#myrornastil presenterar: LoppisLussan

Månadens #myrornastil är Louise Flink – loppisentusiasten och second hand-skattletaren som driver det inbjudande Instagramkontot @loppislussan. Där delar hon med sig av sina unika second hand-fynd och massor av inspiration! Vi bjöd in henne till en av våra butiker för att välja ut sina favoritprylar till hemmet och passade på att lära känna henne lite bättre.

Hej, vem är du LoppisLussan?

”Välkommen hem till mig! Jag bor tillsammans med min fästman på Hantverkargatan, Kungsholmen. Vår lägenhet är ett socialt hem fyllt med färg, form och oväntade detaljer. Till vardags arbetar jag med försäljning och kundrelationer i ett standardiseringsföretag som effektiviserar handelsflöden och möjliggör informationsdelning av artikelinformation, spårbarhet och hållbarhet. Jag är född i en bil så det har varit full fart på mig sedan start.

Är svag för loppis, auktioner och det ljuva livet. Utbildad ekonom men föredrar människor framför siffror. En dold talang är att jag kan sjunga med stängd mun superbra, Lilla Snigel är en klassiker, men jag har även fler alster jag kan bjuda på!”

Hur skulle du beskriva din stil?

”Min stil är spretig, färgglad och stilren, hur nu det går ihop? När jag går på loppis vet jag inte vad jag ska köpa förrän jag ser det. Mitt bästa tips är att gå två varv till när man tror att man är färdig, det är då du hittar guldkornen. Inspiration hämtar vi från våra intressen, konst och det senaste inom matlagning får sällskap av snäckor, vaser och tenn från 30-talet. Spana in och följ #myrornastil på Instagram där finns massvis med inspiration att hämta.”

Hur är din relation till second hand?

”Second hand har alltid varit en del av min uppväxt, min bästa kompis tyckte att det var väldigt roligt att välja dricksglas hos oss då det knappt fanns två likadana. Varför dricka O’boy ur ett massproducerat glas när du kan dricka ur ett kristallglas? Second hand är en riktig guldgruva, du kan göra miljö- och plånbokssmarta val som gör att ditt hem blir mer inbjudande och roligt.”

Berätta om inredningen/prylarna du valde ut!

”Det är kanske inte är svårt att gissa min favoritfärg? Denna fina tavla hittade direkt sin plats hemma hos oss. Konst kan du enkelt hitta för en billig peng, ofta fint inramade med passepartout. Stolen är ett tidigare Myrorna-fynd.””Något annat jag alltid spanar efter på loppis är snäckor och fina små vaser, det kan man aldrig få för många av.””Svenskt hantverk i form av trä, keramik och mässing – en trio som får mitt hjärta att klappa! Våga blanda material och årtionden, det blir roligast så.””Ett dukat bord enbart med second hand-fynd? Ja visst, Myrorna har allt du behöver för en glassbåtsfest.””Manet-ljusstaken är ett konstverk i sig men glöm inte bort de små detaljerna, då det är de som gör dukningen. Servetter pryds bäst med fina servettringar, en rolig öppnare, denna gång i form av en svan, en snygg karaff, vackra glas, mixat porslin och en bricka i en glad färg, eftersom en färgklick alltid behövs.”

Följ @loppislussan på Instagram och inspireras av hennes stilsäkra fynd! Tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil.

Följ även vårt konto @myrorna på Instagram, vi ses!

 

Tagga @myrorna

Relaterat

#myrornastil presenterar: Rebecka Luhmer Berglund

#myrornastil presenterar: Rebecka Luhmer Berglund

Rebecka Luhmer Berglund är personen bakom det fina Instagramkontot @hemmahosbecka. Hon visar upp sitt personligt inredda hem med bilder och korta filmer som…

Läs mer


Fyndsommaren – så gör du för att fynda bäst i sommar!

Fyndsommaren – så gör du för att fynda bäst i sommar!

När sommaren kommer och ledigheterna börjar så börjar fyndsommaren! Tidningar och sociala medier fylls av rapporter av bästa second hand-fynden, loppiskartor och tips.…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Anna Rydne

#myrornastil presenterar: Anna Rydne

Anna Rydne är fyrbarnsmamman som sedan flera år tillbaka lever efter “zero waste”-metoden, det vill säga i princip avfallsfritt. Genom sin blogg och…

Läs mer