Inlämningsplatser

Visa platser nära
Som tar emot

Klicka på ”välj område” eller ”använd min position” för att hitta din närmaste inlämningsplats.

Myrorna är en av Sveriges största insamlingsaktörer med insamling i över 120 kommuner. Vi samlar in omkring 30 ton kläder och inredning varje dag och har över 450 insamlingsplatser i Sverige. Om du vill skänka kläder, möbler eller andra saker du inte längre använder tar vi tacksamt emot dem. Vi välkomnar i stort sett allt som är helt och rent.

Här kan du lämna in saker till Myrorna!

Du kan självklart lämna in direkt i någon av våra 32 butiker som finns från Malmö i söder till Umeå i norr men visste du att vi även finns på en massa andra ställen? Våra insamlingsboxar är uppmärkta med Myrornas logga och står uppställda på många olika platser i Sverige, i allt från villaområden till gallerior. Vi finns också på en mängd återvinningsstationer (ÅVS) och återvinningscentraler (ÅVC) runt om i Sverige. Vi vill vara tillgängliga för alla!

Vad händer med det som lämnas in till oss?

Myrornas affärsidé bygger på att du lämnar in hela och rena saker till oss som du inte längre använder och som vi sedan säljer. Innan de når någon av våra butiker eller vår webbshop väntar sorteringen. Läs mer om vad som händer med saker du skänker till Myrorna här >

Allt du lämnar till oss gör skillnad

Varje gång du skänker något till oss på Myrorna är du med och bidrar till att hjälpa en medmänniska. Eftersom hela vårt överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige, räknas verkligen varenda pryl och plagg du lämnar in. Frälsningsarmén bedriver en rad olika sociala verksamheter och projekt som gör stor nytta i samhället. Det kan till exempel handla om att stötta barnfamiljer som lider av ekonomiska svårigheter, arrangera barn- och familjekollon, hjälpa ensamma äldre, ordna skyddade boenden för kvinnor utsatta för våld i hemmet eller erbjuda dagverksamhet för hemlösa, EU-migranter och personer med psykisk ohälsa.

Stort tack för att du lämnar in till oss! Du gör skillnad för både människa och miljö.