Fyndsommaren – så gör du för att fynda bäst i sommar!

När sommaren kommer och ledigheterna börjar så börjar fyndsommaren! Tidningar och sociala medier fylls av rapporter av bästa second hand-fynden, loppiskartor och tips. Men hur gör folk? Hur hittar man något fint bland alla grejer? För oss är det fyndsommar året runt, så vis av vår erfarenhet så listar vi här våra bästa tips för dig som är nybörjare!

Smalna av jaktbytet.

Det går inte att gå in i en butik eller ett långt auktionsbord och bara scanna av allt. Ska du granska varje låda med bestick, titta på varenda ljusstake och sortera bland allt porslin kommer du bli utmattad innan du ens hittat något. Och även om det gömmer sig mängder av fynd som skulle vara fint hemma hos dig så kommer du inte vara inspirerad nog för att se det. Därför gäller det att ha gjort en strategi innan du går på fyndjakt!

Skriv en lista med saker du letar efter, sätt några ledord som du håller dig till eller fokusera på enbart en avdelning i butiken för att lättare finna det du söker.

Var alltid öppen för saker du tycker om.

Sedan finns det ju mängder av andra saker man kan samla på och leta efter. Det är det fina med second hand, att det finns något för alla! Kanske är det blåvita porslinstallrikar som får ditt hjärta att klappa? Kanske är det udda föremål i keramik, pussel, silverskedar eller broderade handdukar? Dessutom, även om du har ett fast tema du letar efter så finns det stora möjligheter att du hittar något annat som du blir kär i. Slå till! Bättre att våga köpa och isåfall ge bort i present eller skänka vidare om du ångrar dig. Imorgon finns den inte kvar.

Vad är ett fynd?

Vad som är ett fynd är personligt. Det kan till exempel vara att hitta något riktigt fint eller att hitta något riktigt billigt. Ju mer man vill ha något ju högre pris kan man tänka sig och vice versa. Oavsett vad som är ett fynd för dig så är det känslan av att göra fynd som är viktigast! Fundera på vad som ger dig den härliga känslan i magen. Kan det vara att hitta något riktigt fint? Att hitta en designad produkt som det finns få av? Är det att hitta guldkorn bland kitschiga lågprissaker eller är det att hitta ett jättefint krus i keramik för en tjuga? Bara du vet vad som är ett fynd för dig.

Här hittar du alla våra butiker och här kan du botanisera loss i vår stora webbshop som fylls på varje vecka!

Glöm inte att tagga alla era sommarfynd med @myrorna och #myrornastil så att vi kan inspirera flera till att handla hållbart!

Följ även vårt konto @myrorna på Instagram för mer inspiration!

 

Tagga @myrorna

Relaterat

Inredning till ett helt hus för 28 000 kronor!

Inredning till ett helt hus för 28 000 kronor!

Det låter nästan för bra för att vara sant. Men faktum är att du kan inreda en hel bostad i flera plan riktigt…

Läs mer


Monokroma stilleben för stämningsfull stil

Monokroma stilleben för stämningsfull stil

Grått, vitt och ofärgat glas är ändå stilklassiker som aldrig helt försvinner. Vi har listat tre klassiska stilval som både är enkla att…

Läs mer


Myrornas inredningstjänst

Myrornas inredningstjänst

Är du som företag nyfiken på att inreda en visningslägenhet, en hotellounge, en restaurang eller en eventyta helt och hållet second hand? Gör…

Läs mer