Urban stil – en modeserie av Olov Karlsson

Fotografstudenten Olov Karlsson gjorde sitt examensarbete i samarbete med Myrorna. Det mynnade ut i en modeserie som går i fin synergi med de urbana miljöerna som varje outfit presenteras i. Bilderna är fotade i storstadsmiljö för att sätta second hand outfiten i en kontext som kombinerar modernitet med retro och vintage. Stylist var Calle Wahlin. Outfiten är utvalda för sin aktualitet utan att tappa sin second hand-anknytning.

Olov har fotat både med digital och analog film för att även i fotografiet som medium hitta tillbaka till och återanvända äldre metoder för att ta nya bilder, så kallad ”modern vintage”.

Han ville med sina fotografier framförallt inspirera de som ofta känner till Myrorna, men inte alltid vet hur enkelt man kan hitta bra och snygga kläder second hand.

”Miljöerna jag skulle fota i visste jag skulle bli väldigt viktiga och dessa la jag ner mycket tid på för att de skulle passa perfekt. Jag letade främst efter miljöer som hade en riktig storstadskänsla dvs. mycket vertikalitet (höghus) samt omgivningar med betong, metall eller glas. Detta för att visa hur bra denna stil kan passa in i en modern storstad som exempelvis Stockholm. Jag visste även att kläderna kunde användas till bästa effekt för att matcha ihop storstad och stil och jag skapade det genom att i de flesta bilderna synka färg på huvudplaggen och bakgrunden modellen befann sig i.”

Olov Karlsson, fotograf. 

Foto: Olov Karlsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

brolovphoto@gmail.com

Relaterat

I samarbete med Bea Szenfeld!

I samarbete med Bea Szenfeld!

Bea Szenfeld är designern som gärna jobbar i oväntade material, mestadels papper. Alla verk görs för hand i hennes ateljé. Hon har utvecklat…

Läs mer


Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Varje månad uppmärksammar vi en butik som har utmärkt sig lite extra. I augusti ligger fokus på Platensgatan 6 i Linköping. I ett…

Läs mer


Höstens MUST HAVES

Höstens MUST HAVES

När du handlar höstens viktigaste plagg hos oss går all vinst till de som inte har det man måste ha. Till exempel mat,…

Läs mer