Hållbara Sara tolkar vårens stora trender!

Sara Olsson, mer känd som @hallbarasara på sociala medier, är en återbruksnörd och second hand-fashionista som brinner för att göra second hand till norm. I ett samarbete med oss visar hon hur hon tolkar vårmodet och berättar om sin syn på trender och hållbar konsumtion.

Hållbara Sara influerar dagligen tusentals följare till medveten konsumtion via sociala medier. Hennes engagemang kommer från hennes kärlek till second hand som började redan i tonåren i Myrornas butiker men även från hennes yrke där hon till vardags jobbar med miljö- och avfallsfrågor.

”Det var på Myrorna som allt började när jag gick gymnasiet och jag vågade gå emot strömmen av sneakers och hoodies. På den tiden handlade jag second hand för att det var det jag hade råd med när studiebidraget kom. Jag spenderade timmar på att prova kläder från svunna tider, i hopp om att kanske hitta något någorlunda modernt. Då var second hand-butikerna fulla av vintage, axelvaddar, stentvättade jeans och läderboots med snedklack – till skillnad från idag när second hand svämmar över av förra årets kollektioner från de stora klädkedjorna. Idag finns second hand för alla stilar och plånböcker, för de som bara vill ge det en chans.””Jag har alltid varit intresserad av att uttrycka min kreativitet genom min stil som ofta beskrivs som feminin, vintage, fransk och en flört med 40-tal. Jag älskar klänningar som andas vintage, pennkjolar i spännande färger och blusar med romantiska volanger och kragar.”

Hon hoppas att en omställning till hållbar konsumtion känns mer lockande för fler genom att lyfta det som är roligt och härligt med det. Till exempel genom att komma med inspiration, tips och guider för lyckad second hand-shopping. Detta för en framtid där mode och trender är förenat med återbruk och kreativitet istället för massproducerad nyproduktion – hållbart mode på riktigt!

”Jag handlar second hand för att det är det enda alternativet för oss modeälskare att konsumera kläder på ett hållbart sätt.”

Så, hur tolkar Sara vårmodet? ”Oversize kavaj, vida jeans, bralette, pasteller, color blocking och statement trenchcoat – vårens stora trender. Att vilja förnya sin garderob inför en ny säsong tycker jag är helt naturligt. Frågan är hur vi hänger med i både väderväxlingarna och trenderna på ett sätt som inte påverkar miljön? I snitt köper vi i Sverige ett nyproducerat plagg i veckan och vi är sämst i hela Europa på att handla second hand.”

Saras vision med sitt konto är att göra second hand och återbruk till norm – andra hand i första hand! ”Att samarbeta med Myrorna är en självklarhet för mig eftersom de jobbar med återbruk av både kläder och prylar och också erbjuder arbetspraktik till människor som står utanför arbetsmarknaden. Förutom den stora nyttan för både människa och miljö så ger Myrorna mig möjlighet att fortsätta utöva mitt modeintresse på ett kreativt och hållbart sätt, som känns bra både på kroppen och i hjärtat.” säger hon.

Uppdatera din garderob på ett 100 % hållbart sätt! Vi har massor av vårfräscht i våra butiker eller i vår webbshop!

Följ också Sara och inspireras av hennes stil på hennes konto @hallbarasara!

Relaterat

#myrornastil presenterar: Natalie Eriksson

#myrornastil presenterar: Natalie Eriksson

Natalie Eriksson är en av våra stamkunder som inspirerar många via sin Youtubekanal, sin blogg och Instagramkonto @natalie.chanise.eriksson! Vi bjöd in henne till…

Läs mer


Johanna Tjäders favoriter i vår webbshop!

Johanna Tjäders favoriter i vår webbshop!

Johanna Tjäder, mer känd som inspiratören och second hand-fantasten @johantatantatant på Instagram, har valt ut sina personliga favoriter i vår webbshop! Allt finns…

Läs mer


Elsa Billgren i sommarens finaste festoutfits!

Elsa Billgren i sommarens finaste festoutfits!

I samarbete med oss på Myrorna visar Elsa Billgren hur sommarens festmode kan se ut! Stylisten Malin Rudén har handplockat kläder från oss…

Läs mer