Månadens butik: En värld av återbruk i Birsta City!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I juli ligger fokus på butiken i Birsta, Sundsvall.

Myrornas butik i gallerian Birsta City i Sundsvall är ensam i sitt slag. Tillsammans med grannarna, en rad andra aktörer inom återbruk, är målet att skynda på norrlänningarnas omställning till en cirkulär livsstil.

I början av juni 2022 lanserade Ingka Centres konceptet Circuit i området Birsta i Sundsvall. I en 800 kvadratmeter stor lokal samlas olika aktörer, aktiviteter och besökare kring cirkulära produkter och tjänster. I Myrornas butik ligger fokus på kläder. Förhoppningen är att nå en bredare kundkrets.
– De yngre generationerna går på Birsta City och det märks. Vi träffar många unga tjejer. Det är roligt, för vi har saknat dem i vår andra Sundsvallsbutik, säger butikschefen Heléne Lundberg.Beskriv området!
– Birsta är en stor handelsplats i Sundsvall. Det rör sig otroligt mycket folk i området, både de som jobbar där och kunderna. Birsta City är den största gallerian i krokarna. Det blir att fler åker hit och inte till centrala Sundsvall.Hur ser intresset ut för konceptet Circuit?
– Det märks att ordet har spridit sig. Folk blir mer och mer medvetna om att återbruk är en bra sak. Vi har hållit öppet i snart en månad nu men folk har redan lämnat in mycket kläder och prylar till oss. Förutom att lämna in fina saker direkt i butik, finns insamlingsboxar i själva gallerian. De fylls snabbt.

Vad säljer bäst?
– Kläder. Det är vårt fokus här i butiken. Vi har lite finare och bättre sortiment än i vår andra butik på just den fronten.Hur lever butiken i Birsta City upp till era förväntningar?
– Vår förväntan var att nå ut till en bredare kundkrets. Det har vi gjort. Vi önskar också kunna samköra våra Sundsvallsbutiker. I butiken på Gesällvägen kan vi ta emot och sälja stora möbler till exempel, vilket vi inte gör här. Butikerna kan dra nytta av varandra.

Vad tycker kunderna om butiken?
– Många verkar inte veta så mycket om Myrorna, vilket tyder på att vi har nått en ny målgrupp. Det ställs många frågor. När de hör att överskottet av försäljningen går till Frälsningsarméns sociala arbete så tycker de att det är ännu roligare att lämna in eller handla. Flera av de jag har mött verkar inte ha shoppat second hand tidigare. Men det börjar vända. Att handla cirkulärt ligger i tiden, säger Heléne Lundberg.Mer information om butikens öppettider och kontaktuppgifter hittar du här. Följ också butikens Instagramkonto @myrorna.birstacity för inspiration och en inblick i det aktuella sortimentet. Varmt välkommen!

Tagga @myrorna

Relaterat

Månadens butik: Ny butiksupplevelse på Götgatan!

Månadens butik: Ny butiksupplevelse på Götgatan!

Myrorna frågade svenskarna vad som utgör en ideal second hand-butik. Nu öppnar Myrorna 2.0 på Götgatan i Stockholm. I Myrornas kundundersökning fick svenskar…

Läs mer


Månadens butik: Ett renare uttryck i Skärholmen centrum

Månadens butik: Ett renare uttryck i Skärholmen centrum

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I december ligger fokus på Skärholmen i Stockholm. Mitt i…

Läs mer


Månadens butik: Brett utbud i Norrköping!

Månadens butik: Brett utbud i Norrköping!

Varje månad uppmärksammar vi en butik som har utmärkt sig lite extra. I november ligger fokus på Gamla Rådstugugatan 18 i Norrköping. Den…

Läs mer