Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I november ligger fokus på Ystadvägen i Malmö.

På Ystadvägen i Malmö hittar du allt från stora möbler till små juldekorationer. Den senaste tiden har butiken genomgått en förändring och nu är den mer välsorterad än någonsin. Vi träffade butikschef Lotta Thomsen för att prata om vad som gör skånska Myrorna unikt.

Är du ute efter en mysig soffa, nya köksstolar eller en unik tavla? Då är vår butik på Ystadvägen någonting för dig. I ett industriellt område mellan Dalaplan och Heleneholm, ligger lokalen som utgör en av våra tre Malmö-butiker. Till skillnad från systerbutikerna erbjuder Ystadvägen ett brett utbud av möbler. Butiken har dessutom ett galleri med tavlor, som mer påminner om ett museum än någonting annat.

– Galleriet är underbart inspirerande. Vår modeavdelning är också mycket stor och spännande med allt från svart till vitt, dam till herr, topp till tå. Utöver det, har vi försökt att skapa en upplevelsebutik med nya aha-upplevelser runt varje hörn. Exponeringen i vår stora butik är väl genomtänkt och tilltalande mellan valven och tegelväggarna, säger butikschef Lotta Thomsen.

Vad har ni för typ av kunder?
– Hos oss har vi alla typer av kunder i alla olika åldrar. Och som så många andra butiker har vi våra trogna, fina stamkunder. Här hittar du den modemedvetna kvinnan, mannen och ungdomen. Den inredningsintresserade kommer också hit och botaniserar. Vissa handlar, andra hämtar inspiration. Båda sorters kunder är välkomna igen och igen och igen. De är lika mycket värda i våra ögon.

Berätta om en kundupplevelse du aldrig glömmer!
– En man kom in och letade efter en röd matta till Svaneholms slott. Glad i hågen lämnar han butiken med hela tio mattor som i dag pryder slottet.Hur fungerar er insamling?

– Vi tar tacksamt emot saker, kläder, möbler och textiler som du inte längre behöver. Vi lovar att ta väl hand om dem. På vårat lager putsar, sorterar och prismärker vi de flesta varor. Men ibland får vi in dyrgripar och då tar vi hjälp av våra experter i Stockholm. Och om du har tunga, stora och många möbler som du inte själv kan lämna, finns det möjlighet att boka hämtning. Några av våra trevliga chaufförer kommer då, enligt överenskommelse, och hämtar dem hos dig. Glöm inte att allt vårt överskott går till Frälsningsarmén som i sin tur hjälper behövande medmänniskor, säger Lotta Thomsen.

”Under de senaste åren har vi uppgraderat butiken och städat upp på hyllorna” säger butikschef Lotta Thomsen.

Mer information om butiken och öppettider hittar du här.

Följ @myrorna_ystadvagen för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i butiken.

Relaterat

Månadens butik: Guldkorn för modeintresserade i Borås

Månadens butik: Guldkorn för modeintresserade i Borås

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I januari ligger fokus på Borås. Butiken på Skaraborgsvägen ligger…

Läs mer


Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Varje månad uppmärksammar vi en butik som har utmärkt sig lite extra. I augusti ligger fokus på Platensgatan 6 i Linköping. I ett…

Läs mer


Månadens butik: Ny butiksupplevelse på Götgatan!

Månadens butik: Ny butiksupplevelse på Götgatan!

Myrorna frågade svenskarna vad som utgör en ideal second hand-butik. Nu öppnar Myrorna 2.0 på Götgatan i Stockholm. I Myrornas kundundersökning fick svenskar…

Läs mer