Månadens butik: Hög standard i shoppingens högkvarter!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I juni ligger fokus på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

I februari 2022 öppnade Myrorna på Mäster Samuelsgatan med syfte att locka nya målgrupper. Har vi lyckats? Följ med när vi tog tempen på Myrornas butik intill Stockholms mest trafikerade shoppinggator.

Det är tidig onsdag eftermiddag men butiken i Stockholm city är välbesökt. Ett tjugotal kunder bläddrar bland plaggen. Det är inte ovanligt att folk köper tio plagg i taget, enligt butikschefen Susanna Johansson Järdö.
– Kunder provar ofta 20, 30 plagg. Många köper mycket. Det tar kanske två veckor och sedan är hela butikens utbud utbytt. Vi jobbar hårt för att inte tappa kunderna som fick upp ögonen för oss under öppningen. Vi vill hålla den höga standarden uppe, säger hon.Vad gör denna butik unik?
– Det vi hör från kunderna är att ”man ser vad man handlar”. Det är lätt att hitta vad du söker. Vi inspirerar på ett sätt jag upplever att nyhandeln inte gör. Där hänger likadana plagg på rad och skapar en känsla av att ha kommit in på ett lager. Vi har istället ett otroligt fint urval med mönster och färgskalor. Det är kreativt att handla second hand.Beskriv området!
– Butiken ligger mitt i smeten, mellan T-centralen och Hötorget och intill nyhandelns högkvarter. När folk går hem från jobbet har vi stort tryck i butiken och även på helgerna. Många förbipasserade människor kikar förbi efter att de tagit en fika på stan eller liknande.Vad har ni för kunder?
– Hit kommer alla åldersgrupper. Flest kvinnor men också en del män. De yngre generationerna har blivit allt mer miljömedvetna. Generellt handlar allt fler second hand för att de bryr sig om miljön och inte bara för att det är billigt. Du får ett mervärde när du handlar. Det är också många som kommer för att lämna in saker i vår inlämningsvagn. Den blir ofta full varje dag.Berätta om en kundupplevelse du aldrig glömmer.
– En kvinna kom in och undrade om vi hade ett särskilt plagg i fler storlekar. När hon fick reda på att det var en second hand-butik började vi prata. Det slutade med att hon handlade för över tusenlappen. Hon var lyrisk och har kommit tillbaka flera gånger. Det som jag har upplevt, och som vi strävat efter, är att vi hittat kunden som inte är så van vid att shoppa second hand, säger Susanna Johansson Järdö.

Mer information om butikens öppettider och kontaktuppgifter hittar du här. Följ också butikens Instagramkonto @myrorna.mastersamuelsgatan för inspiration och en inblick i det aktuella sortimentet. Varmt välkommen!

Tagga @myrorna

Relaterat

Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Varje månad uppmärksammar vi en butik som har utmärkt sig lite extra. I augusti ligger fokus på Platensgatan 6 i Linköping. I ett…

Läs mer


Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I september ligger fokus på Kolargatan 2 i Stockholm. Med…

Läs mer


Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I november ligger fokus på Ystadvägen i Malmö. På Ystadvägen…

Läs mer