Månadens butik: Ett stort litet varuhus vid Järntorget

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I januari ligger fokus på Järntorget i Göteborg.

Ett stort litet varuhus. Så beskriver butikschefen Jeanette Wästfelt Göteborgsbutiken – en av våra största till både yta och omsättning. Här flockas gymnasieungdomar och stamkunder i jakt på fynden.

Göteborgs smått legendariska Myrorna-butik är fyra våningar hög och känd för att ”alltid” ha legat på Järntorgsgatan 10. För 28 år sedan öppnade butiken, som i dag har en given plats i göteborgarnas hjärtan. Här kan kunderna botanisera i ett urval av prylar, möbler och framförallt kläder. Här möts personalen varje morgon av stamkunder som hänger på låset.
– Det är en rutin för många. För de som söker någonting speciellt, kan det absolut vara värt att komma hit ofta, säger butikschefen Jeanette Wästfelt.Vad säljer ni mest av?

– Kläder och mode. Det är vår styrka. Vi jobbar stenhårt på hur det ska se ut i butiken. Det ska vara enkelt att hitta, även för de som inte är vana vid att handla second hand. Det kräver ju att man är lite av en detektiv. Vi är väldigt duktiga på att göra utbudet tydligt för kunden genom att hänga plaggen rätt, skapa gångar och luftiga stråk. Vi satsar på det vi redan är bäst på. Om kunder handlar möbler, så är det någonting litet som de kan ta med på spårvagnen hem.Hur skulle du beskriva området?

– Hippt. För ett par år sedan blev långgatorna, som ligger i närheten, utsedda till ett av Europas hippaste ställen. Järntorget är en knutpunkt i området där folk byter spårvagn eller buss, och det händer mycket mittemot butiken i och med bygget av nya hotell Draken. Det kommer att ge området ett jättelyft. Vägen mellan Järntorget och affärsgatan Kungsgatan har redan blivit ett annat stråk än förut. De som promenerar där kan inte missa oss.Har det påverkat er kundgrupp?

– Ja, det har vi märkt. Det vi väljer att skylta i våra skyltfönster går alltid direkt, till exempel. Vi har en bred kundgrupp och väldigt många gymnasieungdomar. De kommer i gäng om tio, när det inte är pandemi och skolorna håller dem hemma vill säga.Berätta om en kundupplevelse du aldrig glömmer!

– Åh, vad svårt, jag kan inte välja. Vi möter många roliga människor varje dag. Men vi har en stamkund, en man i 60-årsåldern, som är här varje dag och som alltid är trevlig, prydlig och hälsar. Det är en av favoriterna. Han är väldigt intresserad av skor och lyckas alltid hitta godbitarna, säger Jeanette Wästfelt.

Jeanette Wästfelt, butikschef.

Följ @myrornajarntorget på Instagram för mer inspiration och varmt välkommen att besöka butiken. Vi ses!

Tagga @myrorna

Relaterat

Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I november ligger fokus på Ystadvägen i Malmö. På Ystadvägen…

Läs mer


Månadens butik: En värld av återbruk i Birsta City!

Månadens butik: En värld av återbruk i Birsta City!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I juli ligger fokus på butiken i Birsta, Sundsvall. Myrornas…

Läs mer


Månadens butik: Hög standard i shoppingens högkvarter!

Månadens butik: Hög standard i shoppingens högkvarter!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I juni ligger fokus på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. I…

Läs mer