Månadens butik: En fin gemenskap i Olskroken!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I maj ligger fokus på Redbergsvägen 11 i Göteborg.

Butiken i Olskroken i Göteborg lockar både småbarnsföräldrar och pensionärer. Här hittar du ett brett sortiment på 300 kvadratmeter. Vi pratade med butikschefen Alessandro Detassis, som sätter högt värde i att kommunicera med kunderna.

I maj 2017 utökade Göteborg sitt antal butiker från en till två. I området Olskroken, två hållplatser från centralstationen, huserar butiken där personalens trivsel märks av så fort du kliver innanför dörren. Att personalen mår bra smittar av sig på kunderna, märker Alessandro Detassis.
– Här kompletterar vi varandra. Tänk dig att ett fotbollslag får in tre fantastiska målvakter. Bara en kan spela åt gången. Om ett lag har en mittback, en målvakt och en anfallare som alla spelar samtidigt går det bättre. De är var och en duktiga på någonting specifikt och tar sitt ansvar. Så är det här, säger han.Vad har ni för utbud?
– Nästan alla kategorier. Olskroken-butiken är en bra spegel av vad Myrorna är. Vi försöker jobba på ett modernt sätt. Vi jobbar precis som vissa nyhandelsbutiker när det kommer till att erbjuda kunden ett paket. Rutiga skjortor ska hänga vid jeans eller chinos och inte finbyxor, till exempel. Alla produkter har en specifik plats. Om vi lyckas med detta kan vi även fånga de kunder som inte är vana vid att handla second hand.Vad har ni för kunder?
– Allt från pensionärer till småbarnsföräldrar. Jag gillar att jobba med rutiner, dela upp dagarna på ett visst sätt, och kommunicera ut det till kunderna. Vi får leveranser tre dagar i veckan. På måndagar plockar vi fram nyheter i klädväg, på onsdagar böcker och på fredagsmorgnar lägger vi fram barnkläder och leksaker. Då vet alla småbarnsföräldrar att det är värt att komma hit fredagar klockan tio. Rutiner resulterar i nöjda kunder som kommer tillbaka.Vad säljer ni mest av?
– Vi säljer mycket el-artiklar. Det kanske beror på att det inte finns någon butik som säljer lampor och liknande i närheten. Vi har därför valt att göra el-avdelningen stor.

Berätta om en kundupplevelse du aldrig glömmer!
– Jag gillar när vi säljer produkter till folk som verkligen behöver dem. Jag ser hur glada de blir när de hittar någonting de behöver. Tanken på det ger mig mycket när jag vaknar på morgonen och ska gå till jobbet, säger Alessandro Detassis.
Mer information om butikens öppettider och kontaktuppgifter hittar du här. Följ också butikens Instagramkonto @myrornaolskroken för inspiration och en inblick i det aktuella sortimentet.

Välkommen in för att handla second hand och lämna in det du inte längre behöver. Allt ekonomiskt överskott från vår försäljning går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

 

Tagga @myrorna

Relaterat

Månadens butik: Ny butiksupplevelse på Götgatan!

Månadens butik: Ny butiksupplevelse på Götgatan!

Myrorna frågade svenskarna vad som utgör en ideal second hand-butik. Nu öppnar Myrorna 2.0 på Götgatan i Stockholm. I Myrornas kundundersökning fick svenskar…

Läs mer


Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I september ligger fokus på Kolargatan 2 i Stockholm. Med…

Läs mer


Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I november ligger fokus på Ystadvägen i Malmö. På Ystadvägen…

Läs mer