Månadens butik: Guldkorn för modeintresserade i Borås

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I januari ligger fokus på Borås.

Butiken på Skaraborgsvägen ligger ett stenkast från den berömda Textilhögskolan, vilket lockar många modeintresserade studenter. Men hit kommer också en äldre kundgrupp i jakt på prylar till huset ute på landsbygden.

Mittemellan köpcentrat Knalleland och Borås resecentrum hittar du Myrornas Borås-butik, som har ungefär 20 år på nacken. Här finns möbler, prylar, porslin – allt du kan tänkas behöva till både den lilla studentlägenheten i stan och det stora huset på landsbygden. Du hittar också kläder av alla slag, vilket inte minst lockar de modeintresserade från Textilhögskolan.

– Vi har både studenter och lärare bland stamkunderna. Det är väldigt roligt. De ser allt med ett annat perspektiv och kontaktar oss ibland när de till exempel vill göra en utställning med ett specifikt tema. Då får de låna kläder eller fota inne i butiken, säger butikschefen Alessandro Detassis.Vad gör butiken unik?

– Jag vet inte om det är unikt men mitt mål är att kunden ska komma in i butiken och känna ”oj, det känns inte alls som en typisk second hand-butik”. På så vis kan vi nå de kunder som inte brukar handla second hand. Vi strukturerar till exempel kläderna utifrån vad vi tror att kunden vill ha. De rutiga herrskjortorna hamnar vid jeans och t-shirts medan de finare skjortorna hänger vid kavajerna.Vad säljer ni mest av?

– Prylar. Jag är ju också butikschef i Olskroken i Göteborg, och upplever en stor skillnad när det kommer till vad vi säljer mest av i storstad jämfört med småstad. Det har att göra med hur folk lever och bor. Det är skillnad på vad du vill ha om du bor i en etta i centrala Göteborg eller i en villa ute på landet. I villan får prylarna plats. Berätta om en kundupplevelse du aldrig glömmer!

– Bara häromdagen hände en rolig grej. En tant kom in i butiken med några handgjorda filtar till barn. Hon hade också skrivit en lapp där det stod ”Varje filt är unik i färgsättning såsom varje barn är unikt i sig själv” och hälsade god jul. Jag blev rörd. Det är fint att det finns människor som brinner för att göra någonting för andra, säger Alessandro Detassis.Mer information om butiken och öppettider hittar du här.

Följ @myrornaboras för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i butiken.

Relaterat

Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Varje månad uppmärksammar vi en butik som har utmärkt sig lite extra. I augusti ligger fokus på Platensgatan 6 i Linköping. I ett…

Läs mer


Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I september ligger fokus på Kolargatan 2 i Stockholm. Med…

Läs mer


Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I november ligger fokus på Ystadvägen i Malmö. På Ystadvägen…

Läs mer