Månadens butik: Ett renare uttryck i Skärholmen centrum

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I december ligger fokus på Skärholmen i Stockholm.

Mitt i Skärholmen centrum hittar du säsongsbetonade zoner, färgkoordinerade klädesplagg och meterlånga hyllor med porslin. Sedan flytten har Myrornas butik fått ett renare uttryck som inspirerar såväl stamkunder som den mer ovana second hand-shopparen.

Är du intresserad av att handla kläder och prylar second hand men vet inte riktigt var och hur du ska börja? Den nya Myrorna-butiken i Skärholmen är till god hjälp. På övervåningen finns ett välsorterat sortiment, som gör det lätt för besökaren att hitta godbitarna, och på undervåningen finns vad butikschefen Johanna Faye Wevle kallar för ”det stora dragplåstret”.
– Den som börjar handla second hand börjar ofta med porslin. Det är inkörsporten. Det kan ibland vara svårt med kläder när det kommer till storlekar till exempel, men med porslin är det bara att tuta och köra. What you see is what you get, säger hon.

Vad säljer ni bäst av?
– Kläder och prylar. På övervåningen finns ett urval av varor som är i fokus just nu. För tillfället har vi varma jackor och stickade tröjor, som går att använda nu när det är kallare ute. Här får besökaren en tydlig överblick.

Berätta om flytten!
– Vår nya fina butik i gallerian öppnade i mars 2021. Folk är positiva till flytten och tycker det har blivit finare. Den stora skillnaden är att lokalen är mycket fräschare. Den är lite mindre men därför mer lättjobbad. Vi har inte samma möjligheter att bygga stora miljöer, vilket gör att det blir mer rullians, ett högre tempo och en mer dynamisk miljö. Butiken utvecklas hela tiden och fastnar inte på samma sätt.

Vad gör butiken i Skärholmen unik?
– Det är en väldigt levande butik. Våra besökare är ett blandat klientel. På sistone har vi fått fler unga kunder, vilket är jättekul. Jag har jobbat på en hel del Myrorna-butiker; på Adolf Fredriks kyrkogata, Götgatan, den gamla Skärholmenbutiken och Tomtebogatans butik som inte finns längre. Alla butiker skiljer sig åt.

Har du en kundupplevelse du aldrig glömmer?
– Jag har svårt att välja en specifik. Men jag älskar mötet med människor. Varje kund utgör ett nytt möte och en möjlighet för mig att utvecklas i min arbetsroll, säger Johanna Faye Wevle.

Välkommen att besöka butiken i Skärholmen centrum, här hittar du adress och butikens kontaktuppgifter. Följ även @myrornaskhlm på Instagram för att se mer inspirerande bilder och uppdateringar från butiken.

 

Relaterat

Månadens butik: En värld av återbruk i Birsta City!

Månadens butik: En värld av återbruk i Birsta City!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I juli ligger fokus på butiken i Birsta, Sundsvall. Myrornas…

Läs mer


Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I september ligger fokus på Kolargatan 2 i Stockholm. Med…

Läs mer


Månadens butik: Hög standard i shoppingens högkvarter!

Månadens butik: Hög standard i shoppingens högkvarter!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I juni ligger fokus på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. I…

Läs mer