Hållbara julbord – såklart!

Julens månad är snart här och det är verkligen en tid man gärna tillbringar vid bordet. Så låt oss prata dukning! Dukningen är lika viktig för stämningen, samvaron och matupplevelsen som själva maten. Vi ger våra egna bästa tips för juldukningen.

Använd duk

Duken ramar in känslan av festlighet och och högtid. Gamla fina dukar av god kvalitet finns i drivor i våra butiker och alla second hand. Kolla in vår webbshop eller närmaste butik. Ett ännu bättre knep är att flagga i släkten om att du söker dukar. En del kan ha skatter i linneskåpet som bara väntar på att få gå vidare och vårdas i nya sammankomster.

Tema inte serier.

Duka gärna med udda porslin för en kreativ känsla, men välj en ram att hålla i handen. Det kan vara färg eller mönster. Här tipsar vi om mer om hur man tänker i dukning med udda porslin och glas. 

duka upp till jul

Foto Karin Bohlin

Prydnad på bordet

Mjuka upp med figuriner, låga vaser och ljusstakar. Använd enkla gröna kvistar, gran eller mistel till exempel för julkänslan.

Du bestämmer hur julen ska se ut

Sparsmakat eller all-in. Allt i vitt eller gammaldags jul i juteväv. Bara du bestämmer hur julen ska se ut.

Här hittar du tips på hur du kan tänka hållbart kring maten och annat kring jul! 

Se fler tips på juldukningar

Sno stilen – se hur vi tänker när vi snor stilen från nytt. Moodboards går alltid att följa upp utan att köpa nytt och ibland utan att köpa alls.

julbord

Foto: Karin Bohlin