Helena Lyth i ett juligt samarbete med Myrorna!

I ett juligt samarbete med Myrorna visar Helena Lyth hur du kan göra julen lite mer hållbar och vacker genom att återanvända och handla second hand!

Julen står för dörren och vad passar då bättre än inspiration inför juldukningen, minijulafton eller mellandagarna? Helena Lyth visar och berättar hur du kan duka och vad du kan leta efter när du besöker våra butiker.Tillexempel kan du utgå från ett par-tre färger och leta efter udda saker som passar ihop tillsammans. Det kan vara glas i samma färg men i olika modeller eller vita tallrikar med olika, röda mönster.Fina, gamla kökshanddukar av linne är perfekta som servetter och ta även en extra titt bland silverbesticken.Se filmen här på vår YouTubekanal.Se även vårt förra avsitt där Helena visar hur du gör för att slå in dina julklappar på ett riktigt fiffigt sätt. Där själva inslagningen i sig är en present den med! Se hela steg-för-steg-filmen här.Kanske har du alltid undrat hur man egentligen slår in riktigt otympliga presenter, som t.ex. ett par roller blades? Se även hur du slår in årets julklapp, tavlan, på ett smart och riktigt snyggt sätt med ett innovativt presentband. Se även hur du gör för att skapa en fin och julig girlang av olika gröna barrträd, grön bindtråd och dekorationer både från det egna skafferiet och våra butiker. Klicka här för att se filmen.

Pepparkaksformarna och gardintyget fick helt nya användningsområden och kanelstängerna och de torkade apelsinskivorna adderar både doft och extra julfeeling.Tipsen tar inte slut här! Spana även in när Helena Lyth förvandlar årets second hand-julklapp, tavlan, till en magiskt fin, tredimensionell värld. Klicka här för att komma till filmen. Allt du behöver är en tavla med ett motiv du gillar, en ljusslinga, lite svart silkespapper och lim.

– Jag är så otroligt nöjd och glad i min fina tavla som nu inte bara ger skönhet på väggen i form av det vackra motivet utan även det söta lilla ljuset det sprider. Jag som alltid älskat dockskåp har fått mig en vuxen variant kan man väl säga, säger Helena.Spana in och följ vår YouTube-kanal för mer inspiration och fler filmer med Helena Lyth i samarbete med oss!

Handla dina tavlor, julklappar och dekorationer i våra butiker eller i vår webbshop! Har du saker du tröttnat på är du varmt välkommen att lämna in dem i butik.

Följ @helenalyth.se på Instagram och kolla in hennes fina blogg. Glöm inte heller att följa vårt konto @myrorna på Instagram för en daglig boost av inspiration. Vi ses!

(Film/foto: Jakob Johansson)

 

Relaterat

Årets second hand-julklapp 2023 är: Vinylskivan!

Årets second hand-julklapp 2023 är: Vinylskivan!

För andra året i rad har vi på Myrorna frågat svenskarna vad de kan tänka sig att köpa second hand och ge bort…

Läs mer


Hållbara julbord – såklart!

Hållbara julbord – såklart!

Julens månad är snart här så låt oss prata dukning! Den är ju nästan lika viktig för stämningen, samvaron och matupplevelsen som själva…

Läs mer


Claes Moser guidar dig i jakten på årets second hand-julklapp – tavlan!

Claes Moser guidar dig i jakten på årets second hand-julklapp – tavlan!

Årets second hand-julklapp har utsetts av Myrorna och det är tavlan! Claes Moser är konstälskaren och konstexperten, känd från SVTs Antikrundan, som hoppas…

Läs mer