Skapa enkla papperslyktor med Gustav Broström!

På temat återbruk har Gustav Broström tagit fram ett snabbt och enkelt pyssel för hela familjen. I den här artikeln visar och berättar han hur du gör för att göra dina egna lyktor som passar att dekorera med året runt.

Förra helgen köpte jag en japansk konsttidning från 70-talet som enbart handlade om Hokusai. Ni vet han som målat den där magiska vågen! Genast satte min pysselhjärna igång att snurra och jag tänkte att man skulle kunna göra vackra lyktor till påskriset. Sagt och gjort! I datorn ritade jag lyktor i olika storlek som jag skrev ut och använde som mall.

Äldre konstböcker, trädgårdsböcker och auktionstidningar finns det gott om second hand. De kostar inte mycket och är perfekt material till pyssel av alla dess slag!Skriv ut mallarna (finns längst ner i denna artikel) och rita av lyktorna på pappret. Varje lykta kräver cirka 2-4 delar för riktig wow-effekt. Sy ihop med raksöm med hjälp av symaskin och tänk på att spara 10 cm för att kunna hänga upp dem.Det styva pappret visade sig vara perfekt för detta pyssel. Mallarna kan ni också hitta på min Pinterest där jag heter gustavbrostrom.Egentligen hatar jag att pyssla med papper! Det blir aldrig sådär perfekt som origami-proffs får till det så jag har nästan gett upp. Men sen blev jag inspirerad att göra denna metod som är mycket enklare men ser avancerad ut. Nu kan jag knappt sluta och har hängt lyktor överallt hemma!

Mer inspiration och pyssel hittar du på Gustavs Instagramkonto @gustavsrum.

#myrornastil

  Relaterat

  DIY – Badrumsskåp från IKEA blir exklusivt sammetsskåp för dina vackraste saker

  DIY – Badrumsskåp från IKEA blir exklusivt sammetsskåp för dina vackraste saker

  Nu ger vi dig den enkla DIY-guiden för hur man gör Madeleine Klingstedt Asplunds unika sammetsskåp av ett begagnat badrumsskåp från IKEA. IKEA-möblerna…

  Läs mer


  Sy en kaftanklänning med Rebecca Beige!

  Sy en kaftanklänning med Rebecca Beige!

  Rebecca Revelj är den 36-åriga ekonomiassistenten från Göteborg som just nu läser en kurs i cirkulär textil på Högskolan i Borås och som…

  Läs mer


  Fixa festpiffat plagg på nolltid och till minibudget!

  Fixa festpiffat plagg på nolltid och till minibudget!

  Även om det i dessa tider blir en fest i mindre skala så hindrar det väl inte att klä upp sig! Och du…

  Läs mer