#myrornastil presenterar: Rebecka Luhmer Berglund

Rebecka Luhmer Berglund är personen bakom det fina Instagramkontot @hemmahosbecka. Hon visar upp sitt personligt inredda hem med bilder och korta filmer som fångar hennes vardag och inspirerar många till att handla second hand. Hon handlar ofta hos oss på Myrorna och eftersom hon ofta taggar sina bilder med #myrornastil blev vi nyfikna och ville lära känna henne lite bättre!

Berätta om dig själv!

– Jag heter Rebecka och bor i min lägenheten med min man Oskar och våra två katter Bosse och Astrid. Jag jobbar som barnspecialist/intensivvårdssjuksköterska. Ett stort intresse är att gå på olika loppisar samt att ta hand om mina växter.

Hur inreder du hemma hos dig?

– Min inredningsstil består av färger, udda möbler som är hittade begagnat och gröna växter. Jag tycker om att leta efter små, annorlunda inredningsdetaljer som gör hemmet lite extra unikt.– Fåtöljen är köpt hos Myrorna och matchar soffan väldigt snyggt. Både Bosse och Astrid älskar fåtöljen så vi får nästan aldrig sitta i den.– Här är vårt kök där vasen och glaskupan är ett fynd från Myrorna. Vasen kommer ursprungligen från Upsala Ekeby och den gröna färgen matchar alla gröna växter i köksfönstret. Jag brukar leta efter glaskupor second hand då dessa går att använda som miniväxthus. – Jag och katterna brukar äta frukost ute på balkongen och då använder jag allt porslin som jag har hittat second hand. Kannan på bilden har jag köpt på Myrorna och är en känd, gammal engelsk porslinsserie. Perfekta saftkannan eller att ha en liten bukett i! – Om det är något jag alltid letar efter så är det koppar och fat från Arthur Percy-servisen Grand. Jag har lyckats hitta några koppar hos Myrorna.

Hur är din relation till second hand?

– Majoriteten av inredningen hemma hos mig är second hand. Min mormor och mamma har samma intresse så jag har gått i second hand-butiker med dem sedan barnsben.

Följ och låt dig inspireras av @hemmahosbecka på Instagram! Tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil för chansen att bli nästa månads stilikon. Följ även vårt konto @myrorna på Instagram. Vi ses!

Tagga @myrorna

Relaterat

#myrornastil presenterar: Filippa Nielsen

#myrornastil presenterar: Filippa Nielsen

Filippa är lärar­­en som inspirerar tusentals med sina second hand-fynd. På Instagramkontot @fairfashionistafilippa delar hon med sig av sin stil, och bjuder på…

Läs mer


#myrornastil presenterar: YARLIE

#myrornastil presenterar: YARLIE

Hanna Lindgren är personen bakom pop-artisten YARLIE med det rosa, glittrande instagramkontot @itsyarlie. Hon är uppvuxen i Luleå, numera verksam i Stockholm och…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Marielle Krus

#myrornastil presenterar: Marielle Krus

Den stilmedvetna, second hand-älskande textilingenjören och inspiratören bakom Instagramkontot @mariellekrus är månadens #myrornastil! Vi bad Marielle att välja ut några plagg från oss…

Läs mer