#myrornastil presenterar: YARLIE

Hanna Lindgren är personen bakom pop-artisten YARLIE med det rosa, glittrande instagramkontot @itsyarlie. Hon är uppvuxen i Luleå, numera verksam i Stockholm och engagerar lyssnare och följare från Kiruna till Abu Dhabi. YARLIE är aktuell med en nysläppt EP, beskriver sin musik som ”popmusik för gråtdans” och gillar det glittriga modet som dominerade slutet av 90-talet och millennieskiftet.

Vem är du?
– Sveriges största crybaby som skapar popmusik för gråtdans. När jag inte skapar musik bygger och driver jag musikstudios, pillrar och löder i analoga synthar och yogar. För en norrlänning i exil gjorde det mig obeskrivligt glad när jag flyttade in i min lägenhet på Telefonplan och fick veta att det fanns bastu i källaren så bastar gör jag också ofta. Hur skulle du beskriva din stil?
– Älskar allt som hör Y2K och sent 90-tal till. Det enda jag inte älskar med det modet är det starka idealet som hörde till under den perioden. De enda kropparna som fick synas i media, och som modet var skapat för, var smala, långa kroppar. För så har aldrig min kropp sett ut, den är kort och den är tjock. Därför känns det viktigt och fint för mig själv att nu i efterhand, när jag lärt mig trivas i och (oftast) älska min kropp, få ta tillbaka det modet. Ta igen för alla crop tops, mini skirts och low rise jeans som jag aldrig kände tillhörde mig 2005.

– Dessutom har jag en enorm förkärlek för allt som är rosa och allt som glittrar. Desto mer rosa och strass, desto bättre!Hur är din relation till second hand?
– Eftersom det modet som tilltalar mig mest är kläder á Y2K känns det självklart att shoppa second hand. Men mitt intresse för second hand startade i mitt synth-intresse, då min svaghet är analoga synthar från framförallt 80- och 90-talet.Berätta om det du valde ut i butiken!
– Jag hittade en helt magisk rosa blus med knytning i rosa läderband, vi blev kära vid första ögonkastet och jag tror att vi kommer att ha många klubbnätter tillsammans.– Jag hittade även en mörkgrön tubtop som istället fick bli en kjol, en grå orm-mönstrad kofta samt ett rosa, leopardmönstrat och något transparent linne. Hittade dessutom ett par otroliga solglasögon á futuristic 90s. – Utöver allt detta hittade jag även en paljett-topp och en beige minikjol i manchestertyg.Följ @itsyarlie på Instagram och inspireras av hennes stil och musik! Tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil.

Följ även vårt konto @myrorna på Instagram. Vi ses!

 

Tagga @myrorna

Relaterat

Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Ni vet den där ljuvliga midsommarklänningen som bara hänger i garderoben i väntan på midsommar? Vet ni vad, vänta inte! Ta fram den,…

Läs mer


Skapa en härlig temadukning!

Skapa en härlig temadukning!

Det finns något väldigt omtänksamt i att bjuda sina gäster på en upplevelse i form av en vacker dukning. En dukning där det…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Sara Cronie

#myrornastil presenterar: Sara Cronie

Kreativa Sara Cronie är modedesignern som helst klär sig i vintage, och som har ett estetiskt öga utöver det vanliga. I flödet på…

Läs mer