Unika auktioner med Bea Szenfeld ❤️ Myrorna!

Håll i designerhatten, för här kommer en nyhet du inte vill missa! I samarbete med oss på Myrorna har modedesignern Bea Szenfeld vårrensat sitt förråd av enastående kreationer. Allt är egendesignat och skapat av andra återbrukade ting. Och kanske det bästa av allt: under perioden 16–30:e april kommer  utvalda skapelser ligga ute på auktion i vår webbshop.

Bea Szenfeld har gjort sig ett stort namn inom modevärlden för sina sällsynta plagg som många gånger synts på röda mattor, i kampanjer och modereportage.

Tillsammans med Myrorna fortsätter nu hennes hyllning till det cirkulära hemmet och garderoben, i ett samarbete som fortgår under våren. Och bland det första vi gör gemensamt är alltså att auktionera ut en drös med unika Szenfeld-skapelser. De flesta av dem har synts i TV-rutan i SVT:s populära program Go’kväll när hon skapat dem på plats i TV-studion.

”Min favorit är utan tvekan jeansmattan!”

Jeansmattan, en av Bea Szenfelds personliga återbruksfavoriter.

– För mig är återvinning och återbruk otroligt viktigt, Dessutom gillar jag gedigna, gamla företag. Så det här samarbetet var inte en fråga om om, utan om hur det skulle ske, säger Bea Szenfeld.

Bland de ting som fått vandra ut ur hållbarhetsdesignerns makalösa förråd finns bland annat en unik kimono av handbroderade dukar, en tygväska gjord av en gammal oljemålning, en matta skapad av använda jeans, kuddar som tidigare varit tavlor samt pappersaskar och anteckningsblock med handfärgat, klistermarmorerat papper.

– Det är många guldkorn som får hitta nya hem nu. Men min favorit är utan tvekan jeansmattan. Att återvinna denim, och textil i största allmänhet, är väldigt viktigt för mig, fortsätter Bea Szenfeld.

En broderad tavla omgjord till vacker kudde – ditt nästa fynd månntro?

Hela Bea Szenfelds förrådsrensning och sakernas resa fram till auktion kan du följa bland annat i våra sociala medier på Instagram, TikTok och Facebook. Från och med den 16:e april läggs de utvalda kreationerna ut på specialauktion i vår webbshop som är kopplad till Tradera. Så save the date och tipsa gärna dina ”pro-slow fashion”-vänner! I vanlig ordning går allt ekonomiskt överskott till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

Tagga @myrorna

Relaterat

Underbara Claras second hand-tips i sommar!

Underbara Claras second hand-tips i sommar!

Clara Lidström är upphovskvinnan till en av Sveriges största bloggar ”Underbara Clara” som hon startade redan 2006. Hon skriver även böcker, driver en…

Läs mer


Inred personligt och ombonat med Mosebacke!

Inred personligt och ombonat med Mosebacke!

”För att skapa ett personligt och ombonat hem behövs detaljer.” berättar Sebastian Bergström, känd som @mosebacke på Instagram. Hans hemtrevliga och härliga hem…

Läs mer


Sensommarstunder man minns – med Kajsa Glansén!

Sensommarstunder man minns – med Kajsa Glansén!

Second hand-profilen Kajsa Glansén, som driver det inspirerande instagramkontot @minafinafynd, delar med sig av sitt härligaste tips för att skapa magiska stunder man…

Läs mer