Skådespelerskan Alicia Agneson lyfter den sociala nyttan med att handla ideell second hand.

När skådespelerskan Alicia Agneson, känd från bland annat serierna Clark och Vikings, ska handla kläder väljer hon alltid second hand. Och nu slår vi våra ”shoppingpåsar ihop” med Alicia för att uppmärksamma den sociala nyttan med att välja ideell second hand i första hand.

Alicia Agneson utanför Myrornas butik på Adolf Fredriks kyrkogata 5 i Stockholm. Foto: Jakob Johansson.

Att ta ställning mot fast fashion-branschen och sluta köpa nyproducerat är något som vi på senare år kunnat se allt fler influencers och andra kända profiler stoltsera med i sina kanaler. Den världsberömda skådespelerskan Alicia Agneson bestämde sig själv för flera år sedan att bara shoppa ”pre-loved”, det vill säga återanvända kläder. Nu krokar hon arm med oss på Myrorna för att genom filmer i sociala medier uppmärksamma fler på de stora vinsterna med ideell, cirkulär konsumtion.

– För mig betyder second hand inte bara ansvarsfull konsumtion, utan även en möjlighet att använda sin fantasi – att hitta just din stil. Alltså inte vad modehusen säger åt oss utan vad som just du blir glad av att bära., säger Alicia.

”Ganska magiskt skulle jag säga”

När du handlar eller lämnar in något hos oss på Myrorna, är det inte bara klimatet som tar ett skutt i rätt riktning, utan hjälper även medmänniskor som lever i utsatthet. Hela vårt ekonomiska överskott går nämligen till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige, något som Alicia Agneson hoppas att fler ska få upp ögonen för:

Foto: Jakob Johansson.

Jag vill såklart inspirera så många som möjligt, men också visa att Myrorna gör så mycket mer än att ta emot saker och sälja second hand. Det är en stor cirkel, som går runt och inte har något slut. Så många människor i alla åldrar får hjälp av projekten de möjliggör genom sin försäljning. Du kan alltså hitta fantastiska kläder och hjälpa medmänniskor när du handlar. Ganska magiskt skulle jag säga.

Klippen med Alicia Agneson, som vi spelat in tillsammans med fotografen Jakob Johansson och skådespelaren Victor Lenas, kan du ta del av i våra sociala flöden på Instagram, Facebook och YouTube. Vill du veta mer om vad den sociala nyttan egentligen innebär, finns mer info här.

Tack för att du handlar hållbart och medmänskligt! ❤️

Tagga @myrorna

Relaterat

Sy en kuvertväska inspirerad av Monika Kichau!

Sy en kuvertväska inspirerad av Monika Kichau!

Upgrade, DIY, kreativt återbruk eller remake som det också heter handlar om att uppgradera plagg och förlänga livslängden på saker genom att ta…

Läs mer


Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Ni vet den där ljuvliga midsommarklänningen som bara hänger i garderoben i väntan på midsommar? Vet ni vad, vänta inte! Ta fram den,…

Läs mer


Elsa Billgren i sommarens finaste festoutfits!

Elsa Billgren i sommarens finaste festoutfits!

I samarbete med oss på Myrorna visar Elsa Billgren hur sommarens festmode kan se ut! Stylisten Malin Rudén har handplockat kläder från oss…

Läs mer