Tuvessonskans midsommarmat på second hand-fat!

Ett skepp kommer lastat från kokboksförfattaren Julia Tuvesson! Med vadå? Midsommarinspiration! Underbart god, färsk och somrig plockmat serverad på second hand-fat!

”I år tycker jag att vi drar fram våra största och finaste fat, dukar och blåvita porslin – och bjuder in till Grand Aiolifest med dina närmsta! Plockmat när det är som bäst.”

”Hela middagen kretsar kring aiolin. Till den serverar du en blandning av säsongens bästa grönsaker och rotfrukter. Det ska helst vara en blandning av råa och tillagade grejer: bella verde, gröna bönor, gurka, tomater, sparris, ägg, potatis, rädisor! Aioli passar med allt. Lägg till bröd, oliver och några goda ostar också så är du hemma.” Recept och tillagningstips kan du läsa här på hennes blogg!

”Har du inte ännu ett megafat får du pallra dig till närmsta Myrorna-butik eller deras webbshop. Ett riktigt stort fat att servera grand aioli, diverse pastarätter, melanzane alla parmigiana och mycket mer borde finnas i gemene man och kvinnas hem!” konstaterar hon. Vi håller med till 100 %!

Dukningen då? Vad brukar Tuvessonskan kolla efter second hand?

”Det finns vissa saker som jag aldrig skulle köpa nytt. Och de ska vi gå igenom nu. Jag brukar inte ge så många tips när jag pratar om hur man fyndar second hand, mer än att man inte ska vara så trendkänslig. Man brukar få lära sig att komma tidigt, redan vid öppning. Jag brukar försöka gå till Myrorna när det är så lite folk som möjligt på plats. Jag hittar fler saker när jag får leta i lugn och ro. Jag behöver helt enkelt tid för att hitta bra grejer. Och om du inte har tid att gå i butik kan du istället besöka webbshopen. Där dyker det upp nya föremål varje vecka  – och du budar på varorna genom Tradera. Superenkelt!”

Dukar:

”Jag letar alltid efter fina dukar. Framförallt rutiga i olika färger, det är de finaste tycker jag. Jag letar även efter tygservetter. De kan man aldrig ha för många av.”

Stora fat:

”Ja, en sak som jag aldrig någonsin skulle köpa nytt är stora fat. Uppläggningsfat är grundstenen i min dukning. Jag serverar pasta, melanzane alla parmigiana, potatissallader, vanliga sallader – ja det mesta från stora uppläggningsfat. Det är så trevligt och ser fint ut utan någon vidare ansträngning.”

Blåvitt porslin:

”Följer man mig på Instagram är det inte direkt någon hemlighet att jag är väldigt förtjust i gammalt vackert porslin. Jag köper de tallrikar som jag tycker är fina och samlar inte direkt på någon serie. Jo, jag har en komplett serie förresten! Jag fick en (begagnad) Gröna Anna i bröllopspresent! Den älskar jag.

Köp tallrikar i olika storlekar. Halvdjupa som passar till allt. Små fat till oliver och vispat smör. Små skålar till såser och röror.”

Glas:

”Något jag alltid kollar efter second hand är glas, framförallt glas på fot. Helst med tunn, tunn kant. Men jag letar också efter fina vattenglas i husmanskoststil? Kan man säga så? Bonnastil? Ja, glas är perfekt att köpa begagnat. Du behöver absolut inte ha en hel serie likadana glas, utan satsa på att köpa glas som du inte enbart tycker är snygga – utan som du gillar att dricka ur också.”

Kannor:

”En sak som är väldigt lätt att hitta second hand är kannor av alla slag. Kannor kan man både ha till vatten, saft och att ha blommor i.”

För att läsa mer om Julia, läs vår tidigare artikel om henne. Recept och mer midsommarinspiration finns att hitta på hennes blogg!

Följ vårt konto @myrorna på Instagram för mer inspiration!

 

Tagga @myrorna

Relaterat

Claudia Galli Concha stylar hösten!

Claudia Galli Concha stylar hösten!

Claudia Galli Concha är producenten och skådespelaren som knappt behöver en introduktion. Hon slog igenom i den ikoniska tv-serien Skilda Världar i mitten…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Natali Fikas

#myrornastil presenterar: Natali Fikas

Pasteller, livspepp och glädje! I månadens #myrornastil träffar vi Natali Fikas som för fem år sedan fick beskedet att hon hade akut lymfatisk…

Läs mer


Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Ni vet den där ljuvliga midsommarklänningen som bara hänger i garderoben i väntan på midsommar? Vet ni vad, vänta inte! Ta fram den,…

Läs mer