#myrornastil presenterar: Natali Fikas

Pasteller, livspepp och glädje! I månadens #myrornastil träffar vi Natali Fikas som för fem år sedan fick beskedet att hon hade akut lymfatisk leukemi. I flera år delade hon med sig på sociala medier om sin kamp mot cancern när hon gick igenom otaliga, påfrestande cellgiftsbehandlingar, alltid med ett positivt mindset. Nu är hon nu cancerfri och delar med sig av sin historia och sin nya resa mot att bli mamma på sitt instagramkonto @natalifikas. En sann kämpe!

Natali bor i Sundbyberg i Stockholm, jobbar som produktionsledare på en reklambyrå och har en stil som verkligen sprider positiva vibes, glädje och livspepp. Hon inspirerar till både sitt glädjefyllda sätt, med sina outfits, sin inredning och nu även med sin hemtrevliga båt som hon satt sin egna touch på!

Vi bjöd in Natali att välja ut saker från oss på Myrorna och berätta om sin #myrornastil!”Jag valde en gul trenchcoat eftersom jag känner mig mäktig i axelvaddar och ljusa färger! Jag tycker att man aldrig kan ha för många jackor i ett land med tråkigt väder större delar av året.””Köksprylar! Fina och roliga köksatteraljer är perfekta att samla på sig på second hand! Som detta fina fat och salladsbestick i drömmig lila färg. Har man ett glatt hem vill man ju att det ska genomsyra varje låda i hemmet. När det kommer till praktiska och ”tråkigare” köksgrejer tycker jag second hand också är guldläge. Jag tänker alltid: varför ska en sil tillverkas på nytt och fraktas hit när det finns jättemånga silar och durkslag som söker nytt hem?””Ljustakar är en favoritsak att köpa! Älskar de som är i glas eller porslin i roliga färger och former. När det är mörkare ute tänder vi ljus till varje frukost för att bli på gott humör. Älskar den gula lyktan längst fram, ett av mina bästa fynd!””Jag har en båt som typ är en flytande sommarstuga, Albin 25 heter modellen! På båtis råder 100 % förbud mot marina inslag, ingenting blåvitt finns. Den är från 1974 så jag vill verkligen fortsätta behålla en tidlös anda och då är ju second hand självklart. Du vet den trygga känslan när en är på någons lantställe? Att allt är som det alltid har varit, som att sommaren kapslas in i väggarna varje år och vintern inte existerar. Så vill jag att det ska kännas.””Prydnader är ett måste bland ful elektronik och en massa knappar! Det skapar harmoni bland allt det praktiska som måste finnas ombord. Var inte rädd för porslin på en båt, jag har massa porslinsprylar som håller trots att det ibland gungar rejält. Det gäller bara att kasta ett getöga över dom känsligaste sakerna när en Finlandsbåt närmar sig!””Serietidningar, finns det ens nya? Jag tycker serietidningar och en pocket är ett måste i vår lilla akterruff, gästrummet. Att öppna en serietidning är nog det snabbaste sättet att förflytta sig i tiden. Alla mår bra av att läsa vilka som sökte brevvänner 1995!””Alla gardiner är också second hand! Till just min båt kan en standardlång gardinlängd precis (på håret) sys om till gardiner som räcker i hela förpiken, som är matsal/kök/sovrum. Jag älskar second hand-tyger! Bästa är ju när man hittar lakan med Disneymotiv från 80- eller 90-talet, då slår nostalgihjärtat så hårt! Så gulligt också att min kille aldrig klagar på inredningen, han bara tycker allt är kul och mysigt!”Följ Natali Fikas och det härliga båtlivet i sommar på hennes instagramkonto @natalifikas. Tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil.

Följ även vårt konto @myrorna på Instagram för mer inspiration!

Tagga @myrorna

Relaterat

#myrornastil presenterar: Sigfrid Billgren.

#myrornastil presenterar: Sigfrid Billgren.

Sigge är en fena på loppis och auktionsfynd och har en rad strängar på sin lyra. Visste ni att han har varit både…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Warginna

#myrornastil presenterar: Warginna

Sanne Brännström, mer känd som Warginna i digitala kanaler, är en färgstark fotograf, digital designer och content creator från Dalarna med ett inspirerande…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Nanna van Berlekom

#myrornastil presenterar: Nanna van Berlekom

Vi bjöd in den kreativa och coola Nanna van Berlekom till en av våra butiker. Resultatet ser ni här, en otroligt fin outfit som…

Läs mer