Sätt guldkant på vardagen med Johanna Tjäder!

Johanna Tjäder är second hand-fantasten som inreder och inspirerar med sitt konto @johantatantatant på Instagram! Hon bor strax söder om Göteborg med man och barn, jobbar som innesäljare till vardags men ser alltid till att ha tid för second hand-rundor mellan varven.

Vi fastnade för Johannas Instagramkonto då hon alltid lyckas hitta de där extra fina skatterna och visar upp dem, sitt hem och sin inredning på ett vackert, hjärtligt och inspirerande sätt – alltid med glimten i ögat!

”Fastän jag alltid gått på loppis och auktioner i min uppväxt så är det först de senaste åren mitt intresse för hållbar inredning och mode har vuxit och blivit en stor del av mig som person.” berättar hon.

”Det är något speciellt att gå in i en second hand-affär och leta bland saker i tenn och kolla efter spännande stämplar. Att lägga högar av tyg åt sidan för att komma åt linneduken som gömmer sig längst ned. Som en skatt.”

”Jag försöker att få mina barn att se det som en självklarhet att handla second hand. Att ge saker ett längre liv, att återanvända och återskapa. De får kläder, leksaker, julklappar och inredningsprylar till sina rum och om de vill ha något nytt kollar vi second hand först. Det mesta går att hitta second hand om man tar sig tid att leta lite. När våra saker inte längre används ger vi tillbaka dem genom att lämna in dem till second hand igen. De lär sig cirkelns gång.”

”Jag växte upp i ett hem där det aldrig fanns ett dukat bord utan servetter. När folk kom på besök kunde inte mjölkkartongen stå på bordet utan då skulle det hällas upp i kanna. Alltid blommor på bordet och ofta tända ljus.” berättar Johanna.

”Mycket känns trist i denna pandemi. Men sätt en guldkant på porslinet när du dukar, kliv ur mjukisbyxorna när du slår dig ner vid matbordet och drick vattnet ur ett finare glas. Klart trevligare och gör att maten smakar godare. Lite mer disk men helt klart värt att damma av finporslinet och använda det oftare för att få en extra ljusglimt i vardagen.”

Johanna kommer i ett samarbete med oss under de närmsta veckorna dela med sig av enkla tips på hur du kan bygga ett personligt hem på ett hållbart och kreativt sätt. Håll utkik här på vår hemsida och i våra sociala kanaler!

 

Tagga @myrorna

Relaterat

#myrornastil presenterar: Rebecka Luhmer Berglund

#myrornastil presenterar: Rebecka Luhmer Berglund

Rebecka Luhmer Berglund är personen bakom det fina Instagramkontot @hemmahosbecka. Hon visar upp sitt personligt inredda hem med bilder och korta filmer som…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Marielle Krus

#myrornastil presenterar: Marielle Krus

Den stilmedvetna, second hand-älskande textilingenjören och inspiratören bakom Instagramkontot @mariellekrus är månadens #myrornastil! Vi bad Marielle att välja ut några plagg från oss…

Läs mer


Sensommarstunder man minns – med Kajsa Glansén!

Sensommarstunder man minns – med Kajsa Glansén!

Second hand-profilen Kajsa Glansén, som driver det inspirerande instagramkontot @minafinafynd, delar med sig av sitt härligaste tips för att skapa magiska stunder man…

Läs mer