#myrornastil presenterar: Lisa Caspani

Lisa Caspani är personen bakom det stilfulla och inspirerande Instagramkontot @lisacaspani.slowfashion. Lisa delar med sig av noggrant stylade second hand-outfits som gör oss alla sugna på mer färg i garderoberna. Hon är en sann förespråkare till att handla andra hand i första hand, brinner för hållbarhet och handlar ofta hos oss på Myrorna. Hon kikade förbi på butiksöppningen av Mäster Samuelsgatan och hittade riktiga guldkorn!

Vem är du?
– Jag heter Lisa, är 33 år gammal och bor i hus en timme utanför Stockholm med sambo och hund. Jag driver dels eget enmans(kvinns)företag inom second hand och erbjuder också personal shopping och styling. Allt second hand förstås! Jag jobbar även med andra typer av hållbarhetsprojekt, bland annat projektleder jag klädbyten och andra hållbara initiativ.

– När jag inte håller på med det så konsultar jag också inom kommunikation och marknadsföring. Som ni hör så smälter fritid och jobb mycket ihop. Hållbart mode och second hand ligger högst på hobbylistan. Jag har en ADHD-diagnos som också påverkar vardagen och jag har ett stort behov av att ta pauser i skogen med vovven, köra lite yoga eller bara slappa framför en bra tv-serie.Hur skulle du beskriva din stil?
– Jag skulle nog säga att jag inte direkt har en specifik stil. Däremot vet jag vad jag gillar och inte, men inom det spannet kan det variera och spreta. Jag brukar få höra att jag klär mig färgglatt, med en twist och att jag inte är rädd för att sticka ut. Jag gillar dramatiska silhuetter, att mixa material och stilar och att leka med traditionellt feminina och maskulina uttryck.Hur är din relation till second hand?
– Jag har alltid handlat second hand. I ung ålder var det mest en ekonomisk grej. När jag flyttade till London i 20-års åldern så växte intresset för second hand och jag började utveckla mer en egen stil mindre påverkad av trender och fast fashion. 2017 bestämde jag mig för att testa ”6 månader utan nyproducerat”, som blev ett år, som blev två, som blev fyra år och så vidare. Idag är det bara helt självklart för mig att handla i princip alla mina kläder (förutom underkläder och något enstaka par skor undantaget) second hand.

– Jag trivs bäst när jag får mixa nyare second hand med vintage-plagg i fin kvalitet. För mig är second hand en outtömlig källa till inspiration och jag kan gå runt i second hand-butiker i timtal utan att tröttna. Man får så mycket mer, utan att skapa ytterligare miljöpåverkan, och kan hitta allt och lite till.

Berätta om det du valde ut!
– Jag älskar ju färg, så jag drogs såklart till plagg och väskor i pastelliga och glada färger. Jag försöker alltid tänka på vad jag redan har och hur plaggen kan komplettera det som redan finns i min garderob. Den rosa fluffväskan blev jag direkt kär i och den rutiga vintagekostymen är något jag letat efter väldigt länge. Jag älskar modellen på den som är väldigt 80-tal och trendig samtidigt.– De ljusblåa ”byxorna” i siden var bara för härliga för att inte ta med hem.– Den gula väskan var perfekt då jag inte ägde någon gul sedan tidigare. Den gröna koftan kompletterar också min garderob så bra då den nyansen är perfekt ihop med allt rosa, cerise, kleinblått och gult jag har.Följ @lisacaspani.slowfashion på Instagram och inspireras av hennes stil! Tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil.

Följ även vårt konto @myrorna på Instagram. Vi ses!