#myrornastil presenterar: @julballen

Den som varit vid Fridhemsplan i Stockholm kring jul känner säkert till den blinkande, färgglada och maxade balkongen på Sankt Eriksgatan som verkligen drar blickarna till sig! Det numera årliga fenomenet @julballen har vuxit och spridit sig på sociala medier och i år stod en rekordstor publik på gatan nedanför och räknade ner när årets balkong tändes upp.

Patrik Rudqvist, julfantasten bakom denna juliga och härliga installation, började dekorera balkongen i mitten av november för att bli klar lagom till första advent. Han använder LED-lampor och har grön el i sina många eluttag och förgreningsdosor för att få allt att lysa, glittra och blinka på ett hållbart sätt.

Många av hans dekorationer har han köpt hos oss på Myrorna och han handlar ofta i butiken på Fleminggatan ett stenkast från sin lägenhet. Vi bjöd in Patrik till några av våra butiker och passade på att lära känna honom lite bättre.Berätta mer om dig själv!
– Jag heter Patrik Rudqvist, är född i Värmland men har nu bott i Stockholm i massa år. Jag älskar att upptäcka världen och möta nya människor och kulturer. Jag är mest känd för min julbalkong som till och med har sitt egna Instagramkonto @julballen. Det är fjärde året nu och jag har även utökat med fler teman för året – jul, påsk, halloween och pride. De två senaste åren har jag fått mycket hjälp av min pojkvän Stiven Persson med att pynta balkongen.Hur skulle du beskriva din julstil?
– More is more!Berätta om de julprylar du valde ut!
– I år har jag flera gamla klassiska tomtar från Myrorna som jag kombinerar med glitter, blommor och annat. Jag har köpt fina glaskulor som jag pyntat med ljusslingor, konstsnö och figurer samt hittat fina gardiner second hand. Den stora tomten på balkongen är också från Myrorna och har hängt med i alla år!Vad säger era grannar?
– Faktiskt är det bara tummen upp från alla grannar än så länge! Ständigt glada tillrop när vi håller på och fixar på balkongen.Vad betyder julen för dig?
– Själva julafton var speciell när jag var yngre men nu är det mer allt inför julen som jag älskar. Mysiga glöggträffar, pyntade gator och torg och såklart all julbelysning.Hur är din relation till second hand?
– Jag älskar att blanda second hand med nytt, mixa udda saker med moderna för en kul och unik stil. Sedan är ju second hand givetvis viktigt ur ett miljö- och konsumtionsperspektiv.Har du någon julhälsning inför den stundande julen?
– Jag hoppas att min julballe sprider glädje och hopp i dessa mörka tider!Spana in @julballen på Instagram och inspireras av hans julmaxade balkong! Tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil.

Följ även vårt konto @myrorna på Instagram. Vi ses!

 

Relaterat

Hållbart mode för vinterns alla fester!

Hållbart mode för vinterns alla fester!

Handla dina outfits för vinterns alla fester och glittra till vardagen! Hos oss på Myrorna hittar du unika, plånboksvänliga och klimatsmarta plagg att…

Läs mer


Gör dina egna ljus av ljusstumpar!

Gör dina egna ljus av ljusstumpar!

I mörkare tider är det härligt att ljusa upp tillvaron med tända ljus, men vad gör man med alla ljusstumpar som blir över?…

Läs mer


Årets second hand-julklapp 2023 är: Vinylskivan!

Årets second hand-julklapp 2023 är: Vinylskivan!

För andra året i rad har vi på Myrorna frågat svenskarna vad de kan tänka sig att köpa second hand och ge bort…

Läs mer