Månadens butik: Brett utbud i Norrköping!

Varje månad uppmärksammar vi en butik som har utmärkt sig lite extra. I november ligger fokus på Gamla Rådstugugatan 18 i Norrköping.

Den 1200 kvadratmeter stora butiken i Norrköping lockar såväl ungdomar som återkommande turister och stamkunder. Vi pratade med butikschefen Christina Ringman, som tillsammans med personalen arbetar hårt för att få till bästa möjliga exponering.

Den rymliga lokalen i Norrköping har huserat allt från möbelbutik till lågpriskedja. Sedan 20 år tillbaka kan du botanisera i Myrornas breda utbud av kläder, skor, accessoarer, porslin, leksaker, möbler, cyklar, elartiklar, resväskor och mycket mer. Besöket är både trivsamt och inspirerande, mycket tack vare en skicklig exponering av det breda utbudet.
– Butiken är stor och luftig. Vi får ofta beröm för hur den ser ut. Många säger att den påminner om en nyhandelsbutik. Vi jobbar mycket med vår förbutik för att locka in personer som kanske inte brukar handla second hand. Här hamnar de finaste sakerna, lite ”godis” som vi kallar det för, säger butikschefen Christina Ringman.Hur skulle du beskriva området?
– Det går spårvagnar i närheten och är stor rörelse på gatan utanför. Vi har också Strömparken bakom oss, intill vattnet, som är poppis på sommaren. Där äter folk lunch, picknickar och umgås. Då passar de på att komma förbi oss.Vad säljer ni mest av?
– Prylar. Husgeråd och leksaker säljer också bra. Den ”hårda” sidan säljer mest. Där är vi faktiskt nästan helt självförsörjande. Vi får in burar direkt i butiken och producerar mycket själva.Vad har ni för kunder?
– Många ungdomar kommer hit på sina raster. Det märks att yngre blir mer medvetna om vad de köper. Vi har också stammisar, en hel del samlare som tittar noga på glasen i våra skåp.Berätta om en kundupplevelse du aldrig glömmer!
– Vi har återkommande turister som hälsar på från Tyskland varje sommar. Jag träffade dem första gången år 2019, när jag precis börjat på Myrorna. De sa ”det är så fint här, vi kommer alltid hit” och sedan dess har vi setts årligen, säger Christina Ringman.Mer information om butikens öppettider och kontaktuppgifter hittar du här. Följ också butikens Instagramkonto @myrornanorrkoping för inspiration och en inblick i det aktuella sortimentet. Varmt välkommen!

Relaterat

Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I september ligger fokus på Kolargatan 2 i Stockholm. Med…

Läs mer


Månadens butik: En värld av återbruk i Birsta City!

Månadens butik: En värld av återbruk i Birsta City!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I juli ligger fokus på butiken i Birsta, Sundsvall. Myrornas…

Läs mer


Månadens butik: En fräsch rymd i Örebro!

Månadens butik: En fräsch rymd i Örebro!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I april ligger fokus på Hagagatan i Örebro. Luftig butik…

Läs mer