Månadens butik: En fräsch rymd i Örebro!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I april ligger fokus på Hagagatan i Örebro.

Luftig butik med ett exponerat utbud. Så beskriver butikschefen Josephine Lagerquist den stora butiken i Örebro, som öppnade under hösten 2021. Förutom försäljning, huserar butiken också en produktionsdel.

Myrornas stora Örebrobutik tornar upp sig mot himlen likt ett varuhus. Lokalen ligger ett par kilometer utanför city och mitt i en genomfartsled där mycket folk rör sig. Butiken utgör kärnan i ett second hand-stråk. Den fördelaktiga placeringen gör det lätt att parkera släpkärran för den kund som köper större möbler.
– Du behöver inte åka in i stan och krångla. Väl inne i butiken finns rymden och luftigheten. Det är både enkelt och inspirerande för kunden att botanisera i utbudet, säger Josephine Lagerquist, butikschef.Vad gör denna butik unik?
– Vi har en butiksproduktion där vi sorterar all inredning och prylar själva, vilket gör att vi kan justera utbudet på direkten. Vi har också en bra kommunikation med vår anläggning i Göteborg som levererar modeartiklar till oss. Vår lokal är unik i sig. Vi jobbar hårt på att skapa ett köpsug. Vid öppningen fanns många fina saker framme men det ska inte spela någon roll när på året du kommer in. Den kund som var här på öppningsdagen den 27 oktober ska uppleva samma sak som när den är här den 27 mars. Vad säljer ni bäst av?
– Prylar. Det är högt tryck på porslin, glas och inredningsprylar.Berätta om en kundupplevelse du aldrig glömmer!
– Jag har jobbat på Myrorna i 11 år och haft många fina upplevelser genom åren. Vi har många stammisar, som man får en viss relation till. Om någon inte varit inne på ett tag funderar man på vad som hänt. Sedan vi öppnade på Hagagatan har vi också fått många nya kunder, vilket är jättekul!Vilka är era nya kunder?
– Vi träffar allt fler som letar efter märkesgrejer och som inte är så priskänsliga av sig. Men kundgruppen är varierad. Hit kommer studenten och barnfamiljen men också den äldre damen. Det är kul att vi inte är så nischade till bara en målgrupp.

Ni har två butiker i Örebro. Hur skiljer dem sig åt?
– I vår lilla butik, som är den minsta Myrornabutiken av dem alla faktiskt, hittar du väl utvalda grejer. Det är en bra inkörsport för den som inte är van vid att handla second hand. Här på Hagagatan är butiken mer luftig. Sen måste man ibland ha lite tålamod när man handlar second hand. Det är tjusningen, säger Josephine Lagerquist.

Mer information om butikens öppettider och kontaktuppgifter hittar du här. Följ också butikens Instagramkonto @myrornaorebro för inspiration och en inblick i det aktuella sortimentet. Varmt välkommen!

Tagga @myrorna

Relaterat

Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Varje månad uppmärksammar vi en butik som har utmärkt sig lite extra. I augusti ligger fokus på Platensgatan 6 i Linköping. I ett…

Läs mer


Månadens butik: Guldkorn för modeintresserade i Borås

Månadens butik: Guldkorn för modeintresserade i Borås

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I januari ligger fokus på Borås. Butiken på Skaraborgsvägen ligger…

Läs mer


Månadens butik: En fin gemenskap i Olskroken!

Månadens butik: En fin gemenskap i Olskroken!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I maj ligger fokus på Redbergsvägen 11 i Göteborg. Butiken…

Läs mer