Pimpa porslinet med Gustav Broström!

Kreatören och proffspysslaren Gustav Broström, med Instagramkontot @gustavsrum, har tagit fram en massa inspiration för vårpyssel i samarbete med oss på Myrorna. Den här gången visar han hur du lätt kan skapa en personlig och fin dukning genom att måla tallrikar med porslinsfärg!

Secondhand-affärer och loppisar har massor av porslin men det kanske inte alltid finns precis det man är ute efter. Ibland behöver man ta saken i egna händer och sätta sin egen touch på det. I hobbyaffärer kan du köpa pennor för glas och porslin som hjälper dig att förvandla det alldagliga till det magiska.

Så gör du!

Rengör glaset eller porslinet ordentligt och försök sedan att inte ta på de ställen där du ska måla. Undvik att måla på ställen som utsätts för bestick eller frekvent användning, t.ex. mitt i tallriken eller på koppens handtag. När du skapat ditt mästerverk ska det torka i några timmar och sedan härdas i vanlig ugn. Efter härdning är det klart för användning.

Jag har inspirerats av spanskt traditionellt måleri, klassisk kurbits och holländska kakelplattor till mina påsktallrikar. Det viktigaste man bör tänka på när man målar är att sänka ribban och ha kul. Det behöver absolut inte bli perfekt!
Välkommen in i våra butiker för att hitta tallrikar att skapa egna alster på! Se också till att följa Gustav på hans inspirerande Instagramkonto @gustavsrum.