Pimpa porslinet med Gustav Broström!

Kreatören och proffspysslaren Gustav Broström, med Instagramkontot @gustavsrum, har tagit fram en massa inspiration för vårpyssel i samarbete med oss på Myrorna. Den här gången visar han hur du lätt kan skapa en personlig och fin dukning genom att måla tallrikar med porslinsfärg!

Secondhand-affärer och loppisar har massor av porslin men det kanske inte alltid finns precis det man är ute efter. Ibland behöver man ta saken i egna händer och sätta sin egen touch på det. I hobbyaffärer kan du köpa pennor för glas och porslin som hjälper dig att förvandla det alldagliga till det magiska.

Så gör du!

Rengör glaset eller porslinet ordentligt och försök sedan att inte ta på de ställen där du ska måla. Undvik att måla på ställen som utsätts för bestick eller frekvent användning, t.ex. mitt i tallriken eller på koppens handtag. När du skapat ditt mästerverk ska det torka i några timmar och sedan härdas i vanlig ugn. Efter härdning är det klart för användning.

Jag har inspirerats av spanskt traditionellt måleri, klassisk kurbits och holländska kakelplattor till mina påsktallrikar. Det viktigaste man bör tänka på när man målar är att sänka ribban och ha kul. Det behöver absolut inte bli perfekt!
Välkommen in i våra butiker för att hitta tallrikar att skapa egna alster på! Se också till att följa Gustav på hans inspirerande Instagramkonto @gustavsrum.

Tagga @myrorna

Relaterat

Fixa festpiffat plagg på nolltid och till minibudget!

Fixa festpiffat plagg på nolltid och till minibudget!

Även om det i dessa tider blir en fest i mindre skala så hindrar det väl inte att klä upp sig! Och du…

Läs mer


Så gör du: Färgstarka och stilrena matsalsmöblerna från Upgrade by Sanna Evers

Så gör du: Färgstarka och stilrena matsalsmöblerna från Upgrade by Sanna Evers

Ett orange kretongtyg inspirerade Sanna Evers till en färgstark matsalsgrupp där form och mönster får ta plats. Vackra sniderier fick lyftas fram i…

Läs mer


Sy en kaftanklänning med Rebecca Beige!

Sy en kaftanklänning med Rebecca Beige!

Rebecca Revelj är den 36-åriga ekonomiassistenten från Göteborg som just nu läser en kurs i cirkulär textil på Högskolan i Borås och som…

Läs mer