Hållbara påskfjädrar – så gör du

Färgade fågelfjädrar i all ära, men det finns mer hållbara alternativ som inte bara känns bättre, utan också är snyggare! Vi gjorde fjädrar av gamla böcker som ingen längre vill köpa. Ett toppensätt att ta tillvara resurser som redan finns. Här visar vi hur du gör påskens snyggaste fjädrar.

Material

1 sax

1-3 böcker i samma eller olika storlekar som ingen längre vill läsa.

1 papper i lite hårdare kartong, t.ex 120 g som kan agera mall.

ståltråd eller piprensare

Steg ett – mall eller fri hand?

Antingen gör du fjädrarna på fri hand och får en varierande storlek på fjädrarna, eller så gör du först en mall och klipper fjädrarna efter den för att få samma storlek på fjädrarna.

Steg 2 – Klipp ut fjäder

Börja med att vika pappret längs långsidan. På så sätt får du lika sidor på fjädern och det blir mer symmetriskt. Klipp ut en fjäderform. Du ska klippa en helt slät och långsmal form.

papper för påskpynt

mall för fjäder

Steg 3 – klipp fjädrar

Sedan ska du klippa ca 3 mm breda skåror i fjädern. Klipp snett nedåt mot mittersta vikning. Lämna en halv centimeter – 3 mm mot mittvikningen för lite stabilitet i fjädern.

fjäder

Steg 4 – Klipp flera!

Olika färger eller samma. Bara du bestämmer hur dina fjädrar ska se ut. Fortsätt att klippa tills du har en mängd som känns bra. Runt 10-15 stycken brukar räcka mer än väl. Det kan vara olika om man är minimalist eller maximalist….

Fäst med ståltråd, klister eller tejp i påskriset, eller lägg på påskbordet som härlig prydnad!

Klart!

dukat bord med fjädrar

Relaterat

Gift – Skapa ditt unika bröllop

Gift – Skapa ditt unika bröllop

Myrorna har inlett ett samarbete med två kreativa entreprenörer som vill vända upp och ner på bröllops-Sverige. Vi pratar om entreprenören och bröllopsbloggaren…

Läs mer


Utelivet är det nya innelivet!

Utelivet är det nya innelivet!

Second hand-proffset med ett Instagramkonto som inspirerar är Johanna Tjäder, kanske mest känd som @johantatantatant. I ett samarbete med oss har hon de…

Läs mer


Lång fot, kort fot, smalt eller fylligt. Rymligt eller bara vackert från 6 kr.

Lång fot, kort fot, smalt eller fylligt. Rymligt eller bara vackert från 6 kr.

Glasen gör halva bordet. Och vi har ett glas för varje personlighet. Vi har så många olika glas så varför inte erbjuda varje…

Läs mer