Dags att rensa hemma och lämna in till oss!

Handen på hjärtat, hur mycket av det du har där hemma eller på ditt lantställe använder du egentligen? Hela 72 % av befolkningen använder inte ens hälften av alla saker de har i sina skåp och byråer. Se till att det du inte längre vill ha blir nya favoriter i någon annans garderob eller hem!

Passa på att ta itu med allt det som dräller omkring, gömt i skåp, lådor och garderober och lämna in det du inte längre behöver eller använder till oss på Myrorna.

För du vet väl att hela vårt härliga utbud av kläder, inredning och prylar helt hänger på det ni lämnar in till oss? Hela, rena och i säljbart skick så att de kan älskas och användas igen och igen! Det bästa av allt är att allt vårt överskott går till social nytta för människor som lever i utsatthet.

Känns det inte lockande med en känsla av nystart, ordning och reda? Eller hur!? Nu börjar vi!

Så gör du för att rensa och organisera i 10 enkla steg!

  1. Gör en plan för hur du vill gå tillväga.
  2. Avgränsa dig. Kanske tar du allt i köket. Eller allt i byråerna. Eller garderoberna i hallen?
  3. Plocka ut allt. Ja, du läste rätt. ALLT.
  4. Sortera i tre högar – hög nummer 1 för allt du använder och vill spara, hög nummer 2 för sådant du faktiskt inte använder men som kan användas igen, av någon annan. Sista högen, nummer 3 är allt det som är skräp – alltså trasigt, fläckigt, slitet.
  5. Gör rent skåpen, lådorna och på hyllorna ordentligt.
  6. Ta itu med hög nummer 1. Ställ tillbaka allt men fundera lite extra på om dess tidigare plats var den bästa? Kanske finns det en bättre ordning? Det du använder mest kanske ska stå mest lättillgängligt?
  7. Ta tag i hög nummer 2. Lägg allting i kassar eller kartonger och lämna in det till oss på Myrorna. Vi tar emot kläder, prylar och heminredning i gott skick i alla våra butiker runt om i landet! Hitta din närmaste butik här. Vi har även många andra insamlingsplatser som du kan hitta här.
  8. När du tar dig an hög nummer 3, se vad du kan laga, lappa eller lämna in för reparation. Kanske behöver någon envis fläck bara lite extra gnugg med fläckborttagaren eller en kemtvätt? Förläng livstiden för ditt plagg eller din pryl genom att ta hand om det! Allt det som är utom all räddning ser du till att få iväg till återvinningscentralen för bästa sortering.
  9. Njut av din nya ordning!
  10. Gör en lista över saker som du kommit fram till behöver kompletteras. Kanske har du rensat ut en serie koppar du inte längre gillar, men vill utöka en annan serie koppar? Eller behöver du kanske lite nya, snygga blusar till kommande jobbmöten? Börja alltid leta efter det du behöver second hand. Kanske har någon annan precis rensat ut och lämnat in precis det du är på jakt efter? Välkommen in till någon av våra butiker eller till vår stora webbshop!

Följ vårt konto @myrorna på Instagram för mer inspiration!