Annons-ansvariga Moa: ”Guldkornen hamnar i webbshoppen”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Moa Åkerman, som jagar de riktiga guldkornen.

Det som folk vill betala mer för och som på så vis drar in mer pengar till Frälsningsarméns sociala arbete, hamnar i Myrornas webbshop. Moa Åkerman arbetar på produktionsanläggningen i Tagene, som är en av våra tre sorteringar för kläder och inredning. Hon har huvudansvaret över sortimentet som skickas till Stockholm där annonserna skapas.
– De riktiga guldkornen hamnar i webbshoppen. Det kan vara allt från en eftertraktad Leica-kamera till en Eminem-tröja från en av hans kända turnéer. En gång fick vi in en Super Mario-dräkt i vuxen storlek som till slut gick för 8 000 kronor.

Moa Åkerman är ansvarig för sortimentet som skickas till webbshoppen.

Hur har du lärt dig vad som kommer att gå bra i webbshoppen?
– Jag fick en upplärning i början men det viktigaste är att ha ett intresse för second hand. Jag gillar att gå på loppis och det var därför jag sökte mig till jobbet på Myrorna från början. Jag har lärt mig mycket längs vägen av alla runt omkring mig och när jag behövt kolla upp saker.

Hur många annonser läggs upp i webbshoppen varje vecka?
– Myrorna lägger ut cirka 1000 annonser i veckan. Vi skickar 175 artiklar varje vecka.

Produktionsanläggningen i Tagene, Göteborg, får in 40 ton kläder och inredning i veckan.

Vad är det bästa med att jobba i din yrkesroll?
– Att det alltid händer mycket och att det hela tiden kommer in nya, roliga prylar och kläder. Här jobbar jag på sätt och vis som en inköpare till Myrorna.

Moa Åkerman skriver även annonstexter till webbshoppen.

Hur är kulturen på Myrorna?
– Den är härlig. Alla är väldigt hjälpsamma på ett sätt jag inte har varit med om på tidigare jobb. Om jag skulle behöva lyfta en tung låda så kommer alltid någon och hjälper mig innan jag har bett om det, till exempel. Vi har bra sammanhållning här.

Hela vår webbshop hittar du här. Följ vårt konto @myrorna på Instagram för att ta del av fler inspirerande historier, samarbeten och daglig inspiration. Vi ses!