I samarbete med Tuvessonskan!

Den trefaldiga kokboksförfattaren och matkreatören Julia Tuvesson är matkreatören och kokboksförfattaren som skrivit böckerna ”Plåtmat”, ”Käka Grönt” och ”Brynt smör”. Hon bor i Malmö med man och barn och förutom att jobba som matinspiratör driver hon bloggen och Instagramkontot @tuvessonskan sedan 5 år tillbaka.

”Mitt största intresse i livet är att äta och dricka saker. Jag skulle säga att det i princip är det enda jag tänker på om dagarna. Två andra intressen jag har är att läsa böcker – och gå på loppis!”

Just intresset för second hand har man troligtvis inte missat om man följer henne på Instagram eller äger någon av hennes böcker. I princip allt porslin i hennes böcker och sociala kanaler är köpt i andra hand.

”Då kanske du undrar hur det kommer sig att jag enbart plåtar min mat på second hand-tallrikar? Jo, av den enkla anledningen att maten ser så otroligt mycket godare ut samtidigt som det inte behöver kosta en massa stålar. Men också för att man hittar så mycket som man inte kan hitta i andra butiker. Som enorma serveringsfat! Italienska kannor formade som en frukt, för några tior! Samma glas som jag drack mjölk i till havregrynsgröten på morgonen hos mormor och morfar. Lite som en butik och ett museum i sig?” säger Julia.

”Både min mamma och min gudmor älskade att handla second hand och det var ett intresse jag växte upp med och tog över. Som tonåring för att hitta kul kläder till bra pris – och när jag sedan skaffade min första lägenhet inredde jag den i princip helt med begagnade och ärvda grejer.”

”När jag handlar second hand letar jag framförallt efter sådant jag behöver till företaget, det vill säga rekvisita till fotograferingar. Dukar och tyger! Vackert porslin, gärna blåvitt. Smörknivar! Kannor! Och just nu: allt som känns ”italiensk landsbygd”. Sen är second hand för mig som sagt lite som ett museum också. Jag älskar att strosa runt och kolla runt. ”Åh, de där tallrikarna hade min lågstadiekompis!”. Eller stöta på en sommarklänning från Indiska som min mellanstadielärare brukade ha på sig!”

”Annars letar jag privat efter de perfekta glasen i samma serie som jag har hemma nu. Jag har två glas men behöver 6 stycken. Annars brukar jag inte köpa hela serier av grejer utan blanda hejvilt. Den enda serie jag har som är komplett är en gröna Anna, som jag fick (begagnad) i bröllopspresent. Jag letar också efter de perfekta ”husmanskostglasen”. Min vän hade sådana när vi var barn, och jag tänker att de någon gång kommer dyka upp. Jag tycker att det är mysigt att ha en sådan ”omöjlig” grej på min loppislista. Tänk om jag någon gång hittar dem?!”

”En annan sak jag alltid är på jakt efter är gamla kokböcker. Drömmen är att ha samma maffiga och inspirerande kokbokssamling som de har på hotellet Talldungen i Brösarp. Myrorna brukar ha mycket bra, glöm inte kolla i webbshopen!” tipsar Julia och vi kan verkligen hålla med om det sistnämnda.

För att se mer av Julia tycker vi att ni ska spana in hennes konto @Tuvessonskan på Instagram och klicka er in till hennes blogg. Kurr i magen och inspirationsboom utlovas. Läs även in denna artikel där hon delar med sig av smakrika, hållbara och matnyttiga tips inför midsommar.

Följ vårt konto @myrorna på Instagram för mer inspiration. Vi ses!

 

Tagga @myrorna

Relaterat

#myrornastil presenterar: Natalie Eriksson

#myrornastil presenterar: Natalie Eriksson

Natalie Eriksson är en av våra stamkunder som inspirerar många via sin Youtubekanal, sin blogg och Instagramkonto @natalie.chanise.eriksson! Vi bjöd in henne till…

Läs mer


#myrornastil presenterar: That Style Nomad

#myrornastil presenterar: That Style Nomad

Månadens #myrornastil är Sandra Nilsson, inspiratören och kvinnan bakom Instagramkontot @thatstylenomad. Där får vi titta in i en värld fylld av färg, form,…

Läs mer


Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Ni vet den där ljuvliga midsommarklänningen som bara hänger i garderoben i väntan på midsommar? Vet ni vad, vänta inte! Ta fram den,…

Läs mer