Hämta hemma.

Har du mycket eller stora saker du vill skänka till oss? Vi erbjuder hämtning i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Norrköping, Linköping och Sundsvall. Se nedan vad vi tar emot och hur du bokar.

Lastbil Myrorna

Har du en butik eller insamlingsplats i närheten är vi alltid tacksamma om du i första hand vänder dig dit, så att vi kan maximera nyttan.

Det här kan vi hämta

Myrorna erbjuder hämtning hos både privatpersoner och företag. Vi kan hämta möbler samt flyttkartonger med glas/porslin, husgeråd, böcker, el-artiklar, leksaker och tavlor som packats för att klara av frakt (se våra rekommendationer för packning och sortering nedan). Vi kan även hämta större mängder kläder och textil och tar även emot dödsbon.

Det här tar vi inte emot

Smutsiga, slitna eller trasiga föremål kan vi tyvärr inte ta emot. Våra chaufförer gör en bedömning på plats och vi kan också vara tvungna att tacka nej på grund av för låg efterfrågan.

Sortera gärna innan

För att dina föremål ska klara av transporterna och för att underlätta i vår sortering önskar vi att du tvättar och viker det som går och slår in ömtåliga saker i papper. Packa gärna i kartonger och skilj på hårt och mjukt. Sorterar du enligt kategorierna nedan gör du oss en stor tjänst!

  • Textil och kläder
  • Skor och väskor
  • Glas, porslin, prydnad/smycken/bijouterier
  • Husgeråd
  • Leksaker
  • Böcker och media
  • El-artiklar
  • Sport/fritid

Så bokar du

Vår hämta-hemma-service är väldigt efterfrågad och därför ber vi dig att ha framförhållning vid bokning. Börja med att specificera vad som ska hämtas och mejla bilder på det du vill skänka, gärna från olika vinklar. Mejladresser hittar du nedan.

Om du bor i Stockholm eller Göteborg

Boka hämtning genom att kontakta Givarservice på 020–140 00 44 eller mejla gsc@myrorna.se. Vänligen observera att vi alltid vill se bilder på det du vill skänka. Telefontider: måndag–torsdag 08:00-16:00 samt fredag 08:00–13:30.

Övriga delar i landet där vi erbjuder hämtning

Örebro: Mejla bilder och kontaktinformation till orebro.hagagatan@myrorna.se eller ring butiken på 019-672 14 85 (måndag–fredag 10:00–18:00).

Malmö: Mejla bilder och kontaktinformation till malmo.ystadvagen@myrorna.se eller ring butiken på 040-32 05 44 (måndag–fredag 10:00–18:00).

Norrköping/Linköping: Mejla bilder och kontaktinformation till ec796@myrorna.se eller ring 011–28 89 30 (måndag–fredag 8:30-15:30).

Sundsvall: Mejla bilder och kontaktinformation till sundsvall.gesallvagen@myrorna.se eller ring butiken på 060-14 37 60 (måndag–fredag 10:00–18.00).

Tack för att du lämnar in till oss! ❤️ Hela vårt ekonomiska överskott går till Frälsningsarmén sociala arbete i Sverige.

Fler sätt att lämna in till Myrorna