Modemedveten med Monika Kichau!

Till vårens första modekampanj har vi bjudit in Monika Kichau, stylist, modevetare och stilinspiratör!

Bland Monikas stylistuppdrag räknas Gokväll i SVT där hon stylar i den populära programpunkten ”Gör om mig”, hon är stylist för svenska artister, stylar reklam och har nu under hösten 2020 föreläst på projektet F/ACT Movement om stil, styling och second hand.

Monika Kichau älskar second hand och kommer under samarbetet med Myrorna ge tips på hur man bäst navigerar i second hand-djungeln och berättar om sina bästa styling- och stiltips med hjälp av second hand-fynd!

”Vad vore min stil utan Myrorna? Min förkärlek för second hand började på just Myrorna för över 20 år sedan” berättar Monika Kichau. ”Det var här jag upptäckte vilket otroligt modearkiv och utrymme för stilmässig kreativitet som finns samlat i Myrornabutikerna. Mina absoluta älsklingsplagg har jag hittat på just Myrorna – sådana som man bär år efter år.”

Låt din garderob vara din stilmässiga kompass för att enklare hitta i second hand-djungeln!

”Jag älskar att planera mina outfits och gör en så kallad säsongsgenomgång i min garderob för att se över det som känns (in)aktuellt, behöver kompletteras inför t.ex. vårens intåg. Att planera det jag vill använda i garderoben gör det enklare i mitt letande i second hand djungeln. Även nya fräscha färgkombinationer, något inspirerande från modevisningarna, en film jag sett, min stilmässiga moodboard, mina statementaccessoarer, väskor och skor som jag vill använda under säsongen finns i åtanke för matchning när jag letar second hand.”

”Jag inspireras ofta av modebilder från  -70, -80 och tidigt -90 tal och därför älskar jag även avdelningen och kläder märkta ”personligare” på Myrorna. Denna gång hittade jag på avdelningen en orange blus med klädda knappar, en cremefärgad herrkavaj samt en duvblå stickad tröja från några säsonger bakåt och en liten väska i skinn. Alla dessa plagg från min fyndrunda på Myrorna har massa stylingmöjligheter i min garderob med de plagg och accessoarer jag är peppad på att använda när våren kommer och sommaren tar vid.”

”Hos mig har second hand och nyproducerat alltid samsats i garderoben och mixen är navet i mitt modeintresse på personligt plan och i min yrkesroll som stylist – att se kreativt potential i plagg nya som gamla. Det absolut viktigaste för mig är att de kläder jag köper blir använda mycket. Planerar jag framåt tenderar jag också använda kläderna mer genom den kreativa relation jag skapar till plaggen jag väljer att ta in i min garderob.”

Inspireras och se mer av Monika på hennes Instagramkonto @monikakichau och håll utkik på våra sociala medier för fler stiltips!

Relaterat

#myrornastil presenterar: That Style Nomad

#myrornastil presenterar: That Style Nomad

Månadens #myrornastil är Sandra Nilsson, inspiratören och kvinnan bakom Instagramkontot @thatstylenomad. Där får vi titta in i en värld fylld av färg, form,…

Läs mer


Kajsa Glanséns tips inför sommarens spelkvällar!

Kajsa Glanséns tips inför sommarens spelkvällar!

Kajsa Glansén är second hand-entusiasten och tv-producenten som driver instagramkontot @minafinafynd där hon delar sina fynd från loppis och auktion. ”Jag har gått på…

Läs mer


En klänning, fem stilar med Hållbara Sara!

En klänning, fem stilar med Hållbara Sara!

”Det sitter i detaljerna” brukar man ju säga! Här bär modemästaren och inspiratören @hallbarasara samma klänning men med de olika detaljerna skapar fem…

Läs mer