Modemedveten med Monika Kichau!

Till vårens första modekampanj har vi bjudit in Monika Kichau, stylist, modevetare och stilinspiratör!

Bland Monikas stylistuppdrag räknas Gokväll i SVT där hon stylar i den populära programpunkten ”Gör om mig”, hon är stylist för svenska artister, stylar reklam och har nu under hösten 2020 föreläst på projektet F/ACT Movement om stil, styling och second hand.

Monika Kichau älskar second hand och kommer under samarbetet med Myrorna ge tips på hur man bäst navigerar i second hand-djungeln och berättar om sina bästa styling- och stiltips med hjälp av second hand-fynd!

”Vad vore min stil utan Myrorna? Min förkärlek för second hand började på just Myrorna för över 20 år sedan” berättar Monika Kichau. ”Det var här jag upptäckte vilket otroligt modearkiv och utrymme för stilmässig kreativitet som finns samlat i Myrornabutikerna. Mina absoluta älsklingsplagg har jag hittat på just Myrorna – sådana som man bär år efter år.”

Låt din garderob vara din stilmässiga kompass för att enklare hitta i second hand-djungeln!

”Jag älskar att planera mina outfits och gör en så kallad säsongsgenomgång i min garderob för att se över det som känns (in)aktuellt, behöver kompletteras inför t.ex. vårens intåg. Att planera det jag vill använda i garderoben gör det enklare i mitt letande i second hand djungeln. Även nya fräscha färgkombinationer, något inspirerande från modevisningarna, en film jag sett, min stilmässiga moodboard, mina statementaccessoarer, väskor och skor som jag vill använda under säsongen finns i åtanke för matchning när jag letar second hand.”

”Jag inspireras ofta av modebilder från  -70, -80 och tidigt -90 tal och därför älskar jag även avdelningen och kläder märkta ”personligare” på Myrorna. Denna gång hittade jag på avdelningen en orange blus med klädda knappar, en cremefärgad herrkavaj samt en duvblå stickad tröja från några säsonger bakåt och en liten väska i skinn. Alla dessa plagg från min fyndrunda på Myrorna har massa stylingmöjligheter i min garderob med de plagg och accessoarer jag är peppad på att använda när våren kommer och sommaren tar vid.”

”Hos mig har second hand och nyproducerat alltid samsats i garderoben och mixen är navet i mitt modeintresse på personligt plan och i min yrkesroll som stylist – att se kreativt potential i plagg nya som gamla. Det absolut viktigaste för mig är att de kläder jag köper blir använda mycket. Planerar jag framåt tenderar jag också använda kläderna mer genom den kreativa relation jag skapar till plaggen jag väljer att ta in i min garderob.”

Inspireras och se mer av Monika på hennes Instagramkonto @monikakichau och håll utkik på våra sociala medier för fler stiltips!

Relaterat

Sensommarstunder man minns – med Kajsa Glansén!

Sensommarstunder man minns – med Kajsa Glansén!

Second hand-profilen Kajsa Glansén, som driver det inspirerande instagramkontot @minafinafynd, delar med sig av sitt härligaste tips för att skapa magiska stunder man…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Marielle Krus

#myrornastil presenterar: Marielle Krus

Den stilmedvetna, second hand-älskande textilingenjören och inspiratören bakom Instagramkontot @mariellekrus är månadens #myrornastil! Vi bad Marielle att välja ut några plagg från oss…

Läs mer


Duka upp till sommarfrukost med Elsa Billgren!

Duka upp till sommarfrukost med Elsa Billgren!

Elsa Billgren visar hur du dukar upp för en härlig sommarfrukost i samarbete med oss på Myrorna! Allt du kan tänkas behöva till…

Läs mer