Gör din balkong till en personlig oas – expertens bästa tips

Högsommaren är här – men kanske har din balkong fortfarande inte hunnit få sig ett säsongslyft? Det kan kännas klurigt att inreda en balkong då det ofta handlar om små ytor. Men vilken potential balkongen har som extrarum för både umgänge och vila! Vi knackade på hos modevetaren och stylisten Fanny Juhlin och bad henne dela med sig av sina bästa tips på hur man gör balkongen till en personlig oas.

 Hej Fanny! Vilka är dina bästa balkonginredningstips?

  • Sätt ett färgtema, men gärna med ett brett spektra. Jag har till exempel valt jordiga toner till min balkong – så som brunt, beige och rostrött, vilket skapar en harmonisk men ombonad känsla, tycker jag.
  • Massa växter! Detta är ett enkelt sätt att få balkongen att kännas levande samtidigt som den då kan agera substitut för en trädgård. Tänk gärna doft också – ett ofta bortglömt sinne. Varför inte odla väldoftande basilika eller plantera lavendel i små krukor?
  • Smidighet! Ett bra ledord som kan betyda olika saker när det kommer till balkongen. Till exempel kan det vara klokt att satsa på stapelbara möbler i material som är lätta att rengöra. Att välja ett runt bord är en bra idé då den tar mindre plats och öppnar upp utrymmet.
  • Textilier! Här gäller samma regler som inomhus. En matta där, eller en kudde här, gör att myshetsfaktorn stiger markant.

Det mesta på din balkong har du fyndat second hand – har du några tips på hur man lyckas med det?

  • Gå regelbundet, ha ett öppet sinne och se till att ha god tid på dig. Att känna att jag har tid på mig när jag handlar ger mig lugn, samtidigt som det ökar min kreativitet och hjälper mig att se potentialen i de mer oväntade prylarna. Det hjälper mig också att undvika onödiga impulsköp.
  • Är du på jakt efter möbler – ha koll på måtten innan! Detta för att inte missa chansen att köpa en passande möbel när du väl snubblar över en, eller för att undvika att kånka hem sådant som inte kommer att passa.
  • Följ din lokala second hand-butik på sociala medier. Där kan du ta del av uppdateringar kring nyinkomna guldkorn, kampanjerbjudande och inspiration.

Sist men inte minst, vad sysslar du helst med när du hänger på din balkong?

  • På sommaren förvandlas jag till en riktig bokmal! Jag rekommenderar allt skrivet av de briljanta författarna Donna Tartt, Caitlin Moran och Zadie Smith.

 Din närmsta Myrorna-butik hittar du här. Lycka till med balkonginredandet! 

Relaterat

Inred med Johanna Tjäder!

Inred med Johanna Tjäder!

Inspiratören Johanna Tjäder visar hur man kan inreda med second hand för att skapa ett personligt hem med dekorativa blickfång. Allt bestående av…

Läs mer


Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I november ligger fokus på Ystadvägen i Malmö. På Ystadvägen…

Läs mer


Hylla hantverket – broderier på textil!

Hylla hantverket – broderier på textil!

Nästa gång du besöker någon av våra butiker – ta en extra titt på textilavdelningen där du kan hitta gardiner, dukar, kökshanddukar och…

Läs mer