DIY – Skapa egna bordslampetter!

Här kommer ett enkelt, roligt och småpyssligt DIY-tips från oss på Myrorna i vinter! Gör dekorativa bordslampetter av ljuslyktor och mindre metallfat eller brickor i några enkla steg. Både lyktor och brickor kan du hitta i alla våra butiker och här finns inga gränser för din kreativitet! Blanda olika storlekar och former eller håll det enkelt och stilrent.

Du behöver:

– Brickor eller fat i tenn, silver, mässing eller rostfritt. Välj helt enkelt det du tycker mest om och som passar bäst in i just ditt hem.

– Ljuslyktor.

– Limpistol.

– Hammare eller bara handkraft.

Gör såhär:

För att ljuset ska reflekteras på finast sätt och för att brickan ska kunna fästas på ljuslyktan behöver du måtta ut hur böjd brickan behöver vara för att omsluta ljuslyktan.Använd handkraft eller lägg metallbrickan i en handduk och lägg den på något tåligt som du kan böja den runt. Använd händerna för att försiktigt böja brickan mot underlaget eller använd en hammare för att varsamt banka till brickan för att uppnå rätt form.Sätt en limklutt på ljuslyktan och fäst brickan på lyktan. Var noga med att se till att brickan står stadigt så att den inte faller åt sidan eller ramlar bakåt. Låt limmet torka, tänd ett ljus och njut av en personlig och dekorativ bordslampett. Kom ihåg att aldrig lämna tända ljus obevakade.

Välkommen in i någon av våra butiker för att hitta det du behöver för att skapa dina personliga bordslampetter. Besök även vår webbshop.

Följ @myrorna på Instagram för att ta del av daglig inspiration och spännande samarbeten!

 

Tagga @myrorna

Relaterat

Börja brodera! Inspireras av experten som hittar materialet second hand

Börja brodera! Inspireras av experten som hittar materialet second hand

Med våren är det dags för nya tag och nya projekt. Varför inte testa att börja brodera? En gammal handarbetesteknik som dammats av…

Läs mer


Så gör du: Gustaviansk känsla till köket

Så gör du: Gustaviansk känsla till köket

Slutet av 1700-talet får inspirera med färg och form där det tidlösa blåvita porslinet får stoltsera som inspirationspunkt. När Sanna trollar fram den…

Läs mer


DIY -Så gör du en gammal byrå till en designdröm

DIY -Så gör du en gammal byrå till en designdröm

DIY – Do It Yourself är ett sätt att få second hand att bli precis det man vill att det ska vara. Många…

Läs mer