Aktivera din garderob – det sista steget!

Öppna garderoben. Vad har du och vad behöver du?

Mål med denna lektion: Att se över om du behöver komplettera din rensade garderob + att lära dig om alternativa sätt att förnya garderoben.
Uppskattad tid: 5 minuter att läsa och 10 minuter att göra.

Shoppa andra hand i första hand!

Att handla second hand är ett smart, roligt och prisvärt sätt att förnya sin garderob utan att det påverkar miljön. Det smarta med second hand är att vi helt enkelt ökar antalet gånger ett plagg används. Men det finns fler sätt att förnya garderoben som både är spännande och hållbara. Här är några av dem:

Klädbyten? Håll utkik efter klädbytardagar, eller arrangera en själv med dina vänner. Skjortan din kusin tröttnat på kanske är exakt vad du är ute efter!

Skräddarsy? Att låta sy upp kläder efter dina egna mått är inte så dyrt som en kanske kan tro. Särskilt inte som de skräddarsydda kläderna ofta används betydligt mycket mer än de massproducerade från stora klädkedjan som du ser på var och varannan person ute på stan. Kolla exempelvis in Orkan Lia som syr upp måttbeställda plagg av återvunna eller ekologiska tyger.

Hyra? På jakt efter festklänningen med stort F? Eller bara sugen på att bära ett designerplagg, men inte att betala för det? Att hyra kläder blir allt vanligare och idag hittar du flera olika aktörer som erbjuder dessa tjänster, både lokalt och online.

Dagens uppdrag:

Ta fram ditt inspirationskollage igen. Jämför med vad som finns i din rensade garderob.
Gör en lista på det du saknar.Kolla igenom listan ovan och bestäm hur du ska göra för att komplettera garderoben på ett klimatsmart sätt!

Det här var kursens sista lektion. Kom ihåg att din garderob är en skattkista. Så ta väl hand om dina kläder. Använd dem. Älska dem. Och om kärleken tar slut – låt någon annan ta över dem.

Tipsa gärna dina vänner att gå kursen. Lycka till med din aktiverade garderob!
Varma hälsningar från oss!

Följ vårt konto @myrorna på Instagram för daglig inspiration och spännande samarbeten. Vi ses!

#myrornastil

  Relaterat

  Aktivera din garderob – lektion 3.

  Att spara eller inte spara, det är frågan. Mål med denna lektion: Att få koll på vad du ska spara och vad du…

  Läs mer


  Aktivera din garderob – lektion 6.

  Ut med det gamla! Mål med denna lektion: Att lämna in alla hela, rena och säljbara kläder till en av våra butiker. Uppskattad…

  Läs mer


  Vårt tips – här är enklaste knepet för att börja en hållbar livsstil redan idag!

  Vårt tips – här är enklaste knepet för att börja en hållbar livsstil redan idag!

  ”Konsumtionens miljöpåverkan måste minska om vi ska nå Sveriges miljömål. Resurserna måste utnyttjas effektivare och varor ska vara fria från farliga ämnen.” Så…

  Läs mer