Aktivera din garderob – det sista steget!

Öppna garderoben. Vad har du och vad behöver du?

Mål med denna lektion: Att se över om du behöver komplettera din rensade garderob + att lära dig om alternativa sätt att förnya garderoben.
Uppskattad tid: 5 minuter att läsa och 10 minuter att göra.

Shoppa andra hand i första hand!

Att handla second hand är ett smart, roligt och prisvärt sätt att förnya sin garderob utan att det påverkar miljön. Det smarta med second hand är att vi helt enkelt ökar antalet gånger ett plagg används. Men det finns fler sätt att förnya garderoben som både är spännande och hållbara. Här är några av dem:

Klädbyten? Håll utkik efter klädbytardagar, eller arrangera en själv med dina vänner. Skjortan din kusin tröttnat på kanske är exakt vad du är ute efter!

Skräddarsy? Att låta sy upp kläder efter dina egna mått är inte så dyrt som en kanske kan tro. Särskilt inte som de skräddarsydda kläderna ofta används betydligt mycket mer än de massproducerade från stora klädkedjan som du ser på var och varannan person ute på stan. Kolla exempelvis in Orkan Lia som syr upp måttbeställda plagg av återvunna eller ekologiska tyger.

Hyra? På jakt efter festklänningen med stort F? Eller bara sugen på att bära ett designerplagg, men inte att betala för det? Att hyra kläder blir allt vanligare och idag hittar du flera olika aktörer som erbjuder dessa tjänster, både lokalt och online.

Dagens uppdrag:

Ta fram ditt inspirationskollage igen. Jämför med vad som finns i din rensade garderob.
Gör en lista på det du saknar.Kolla igenom listan ovan och bestäm hur du ska göra för att komplettera garderoben på ett klimatsmart sätt!

Det här var kursens sista lektion. Kom ihåg att din garderob är en skattkista. Så ta väl hand om dina kläder. Använd dem. Älska dem. Och om kärleken tar slut – låt någon annan ta över dem.

Tipsa gärna dina vänner att gå kursen. Lycka till med din aktiverade garderob!
Varma hälsningar från oss!

Följ vårt konto @myrorna på Instagram för daglig inspiration och spännande samarbeten. Vi ses!

Tagga @myrorna

Relaterat

Garderobsundersökning

Ångestkofta eller glädjebralla? Myrorna tar pulsen på den svenska garderobsattityden Varje sekund slängs 5,4 klädesplagg i soporna. Bara i Sverige. Det innebär att…

Läs mer


Aktivera din garderob – lektion 5.

Släng inte kläder! Mål med denna lektion: Att börja återanvända och lämna in till oss på Myrorna. Uppskattad tid: 5 minuter att läsa…

Läs mer


Onlinekurs – Aktivera din garderob!

Onlinekurs – Aktivera din garderob!

Händer det att du öppnar din garderob och inte hittar något att ta på dig, fast den är helt full av kläder? Har…

Läs mer