Aktivera din garderob – lektion 3.

Att spara eller inte spara, det är frågan.

Mål med denna lektion: Att få koll på vad du ska spara och vad du ska göra dig av med.
Uppskattad tid: 5 minuter att läsa och 30-60 minuter att göra.

Var hård, utgå ifrån ditt inspirationskollage och tänk långsiktigt.

Nu har vi kommit fram till det roliga; att rensa ut. Är du osäker på vad du ska behålla och vad du ska sortera ut?

Här kommer checklistan:

Tänk på att garderoben inte är en plats för långtidslagring. Det du inte använt på länge eller har för mycket av ska bort. Du kommer att tycka mycket bättre om din garderob efter det.
Utgå ifrån ditt inspirationskollage.

Om du är osäker; fundera på när du använde plagget senast. Är det mer än ett år sedan? Då är det dags för någon annan att ta över.

Vill du få tips på vilken kroppsform som passar i vad så rekommenderar vi en snabb sökning på nätet. Där finns en uppsjö av tips på vad som kan försköna och förhöja olika typer av kroppsformer, om du skulle känna ett behov av att veta det.

Dagens uppdrag:

1. Gör en materiell inventering.

Vad har du i dina gömmor? Fram med rubbet på sängen! Dela upp dina plagg i kategorier; klänningar, skjortor, kjolar, jeans etc.

Prova igenom allt. Ta en god vän till hjälp som kan hjälpa dig att påpeka vad som sitter illa och vad som sitter som en smäck! Anna brukar rensa garderoben med sin syster. De ryter till varandra ”spara” och ”skänk” i ett rasande tempo.

Vad ser du för mönster? Har du mycket av samma sort, t.ex. jeans? Har du en färg som du inte längre passar i?

Fota med mobilen så du kan kika på dig själv utifrån.

Våga blanda hej vilt; lager på lager, oväntade kombinationer. Det skall vara lekfullt! Kanske hittar du något oväntat som funkar för just dig. Du kan faktiskt fynda i din egen garderob, eller så kanske din kompis kan göra det.

2. Dela upp allt i två högar.

Spara och inte spara. Använd dig av checklistan ovan om du är osäker.
Städa garderoben och andra ställen där du förvarar kläder; byrå, skåp etc. Dammsug och torka eventuellt med fuktig trasa.

Härligt, det här går ju jättebra! I nästa steg får du lära dig allt om smart förvaring av kläder och i steget efter går vi igenom olika alternativ för det du har sorterat ut.

Klicka här för att komma till lektion 4.

Tagga @myrorna

Relaterat

Hållbart mode för vinterns alla fester!

Hållbart mode för vinterns alla fester!

Handla dina outfits för vinterns alla fester och glittra till vardagen! Hos oss på Myrorna hittar du unika, plånboksvänliga och klimatsmarta plagg att…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Marielle Krus

#myrornastil presenterar: Marielle Krus

Den stilmedvetna, second hand-älskande textilingenjören och inspiratören bakom Instagramkontot @mariellekrus är månadens #myrornastil! Vi bad Marielle att välja ut några plagg från oss…

Läs mer


Aktivera din garderob – det sista steget!

Öppna garderoben. Vad har du och vad behöver du? Mål med denna lektion: Att se över om du behöver komplettera din rensade garderob…

Läs mer