#myrornastil presenterar: Catarina Skoglund 

Catarina Skoglund är fotograf och stylist. Hon inspirerar många tusentals människor med sin konstnärliga blick på tillvaron, genom Instagramkontot @annacate. Hennes flöde genomsyras av närheten till naturen, hållbarhet och slow living, men även erfarenheter från modebranschen syns här och var. Vi bjöd in Catarina till en av våra butiker för att sätta ihop en outfit och resultatet blev precis så ljuvligt som vi hade förväntat oss! Plagg som går ton i ton med en vacker solgul bas, och oändligt många olika kombinationer. Vi passade också på att prata en stund med Catarina om hennes tankar kring mode, stil och second hand.

Hur skulle du beskriva din stil?

Jag klär mig gärna i en jordnära palett av rost, kamel och beige. Naturen inspirerar mig mycket, så jag gissar att det är därifrån det kommer. På våren och sommaren tycker jag om att addera mer färg i garderoben. Hellre oversize än tajt! Att kläderna sitter bekvämt och är sköna är jätteviktigt. På hösten och vintern klär jag mig helst i kostymbyxor och en oversize kavaj, och gärna lager på lager med till exempel klänning över byxor.


Hur är din relation till second hand?

Den började i tonåren, när jag upptäckte grungen! På den tiden var det mycket stickade stora koftor. Passionen för att handla second hand har följt mig sedan dess, just för att det går att hitta så många fina guldkorn och för att det är bra ur ett hållbarhetsperspektiv. Många av de plagg jag använder som mest har jag hittat på olika second hand-sajter. Där letar jag oftast efter specifika märken. När jag handlar i fysiska second hand-butiker har jag oftast bestämt redan innan vad jag ska titta efter, annars blir jag lätt lite överväldigad. På senare år har jag börjat handla mer och mer second hand, samtidigt som jag dragit ner på mina inköp av kläder rejält.

Berätta om outfiten du valde!

Jag tänkte en färgglad basgarderob för sommaren, där min nyförälskelse i gult uppenbarligen tog överhand. En mjuk bomullsklänning med knyt i midjan som går att kombinera med det mesta. Här valde jag en oversize tröja med spännande drapering som nästan går i samma ton som klänningen och en ljusbeige kabelstickad tröja. Jag älskar att klä mig ton i ton, även om nyanserna varierar något. Att hitta kläder som bär på en historia känns alltid lite extra, därför kunde jag inte låta bli att även välja en klänning som var märkt ”GöteborgsOperan”. Tyget ser nästan ut att vara växtfärgat, och så fastnade jag för tyllet i underkjolen. De färgglada mockaskorna kommer jag att använda både till klänning och jeans, ett par fina skor kan verkligen lyfta en hel outfit. Stråväskan hoppas jag ta med till stranden många gånger nu i sommar – och hur härligt är det inte att scrunchien är tillbaka!

 

Relaterat

Fyndsommaren – så gör du för att fynda bäst i sommar!

Fyndsommaren – så gör du för att fynda bäst i sommar!

När sommaren kommer och ledigheterna börjar så börjar fyndsommaren! Tidningar och sociala medier fylls av rapporter av bästa second hand-fynden, loppiskartor och tips.…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Sigfrid Billgren.

#myrornastil presenterar: Sigfrid Billgren.

Sigge är en fena på loppis och auktionsfynd och har en rad strängar på sin lyra. Visste ni att han har varit både…

Läs mer


#myrornastil presenterar: @julballen

#myrornastil presenterar: @julballen

Den som varit vid Fridhemsplan i Stockholm kring jul känner säkert till den blinkande, färgglada och maxade balkongen på Sankt Eriksgatan som verkligen…

Läs mer