#myrornastil presenterar: Ida Magntorn

Hållbar inredning i fokus! I månadens #myrornastil träffar vi fotografen och författaren bakom boken ”Ett hem med omtanke”, Ida Magntorn. I flödet på Idas Instagramkonto @idamagntorn får följarna njuta av kloka råd, vacker inredning, grönska och massor av inspiration. Vi bjöd in Ida till en av våra butiker för att plocka ihop sina favoriter. Vi passade också på att prata en stund om hållbarhet och hennes fäbless för enkelhet och elegans.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Jag gillar sommarstugestil året runt, haha. Enkelt men med lite krusiduller, typ lejontassar. En vit bas, med brunt trä och gröna växter för värme och liv. Jag vill ha in så mycket ljus som möjligt och har ofta inga gardiner, men i något fönster hänger tunn vit silduk för att det ger ett mjukt intryck.

Hur är din relation till second hand?

– Jag har skrivit fem böcker om inredning med utgångspunkt i second hand. Jag brukar säga att gå på loppis är som att gå på skattjakt. Att öppna locket på en skattkista om man har tur. Min senaste bok, Ett hem med omtanke, hållbar och miljömedveten inredning handlar bland annat om att second hand alltid är bästa valet eftersom nyproduktion av saker och möbler är en så stor miljöbov. Och precis allt man vill ha finns att köpa second hand. Allt från loppisfynd till danska klassiker eller för den delen IKEA.

Berätta om det du valde ut!

Vi har lite för få stolar kring matbordet, och får alltid låna runt från andra rum när vi är många. Bordet är ganska stort så det får absolut plats fler stolar. Jag faller alltid för sammet och lejontassar, så när jag fick syn på den vackra röda stolen kan ni gissa vad som hände! Jag har också letat efter en större vas som passar för stora yviga buketter. Den stora gamla konserveringsburken i glas blev perfekt.

Ett kapitel i min bok handlar om garderoben -– det finns ju så mycket kläder! Klänningen från Filippa K var ett så fint fynd. En sval klänning som direkt får en att känna sig elegant, samtidigt som den är väldigt enkel. Svagt rosa, nästan puderfärgad och så har den fickor, som jag älskar!

De otroligt fina assietterna från Upsala-Ekeby är som små skatter, vi vill äta allt på dem. Blommönstret ritades av Anna Lisa Thomson i slutet av 1940-talet. Brukskeramik som är vacker utan att vara alltför gullig. Jag är förtjust i rosor och blommigt porslin överlag. Man kan väl aldrig få en kopp för mycket? Jag föll också för en pastellmålning med rosor. Den påminner mig om van Goghs vita rosor i vas, den där som hänger på Metropolitan. Jag tänker att det kanske är en av mina favoritrosor – Madame Hardy?

 

Relaterat

En klänning, fem stilar med Hållbara Sara!

En klänning, fem stilar med Hållbara Sara!

”Det sitter i detaljerna” brukar man ju säga! Här bär modemästaren och inspiratören @hallbarasara samma klänning men med de olika detaljerna skapar fem…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Hannah Persson

#myrornastil presenterar: Hannah Persson

”Vi måste tänka mer smart och hållbart när vi konsumerar – byt, hyr eller köp second hand istället för nytt. Smartare, snällare och…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Tess Waltenburg

#myrornastil presenterar: Tess Waltenburg

Känner du till Tess Waltenburg? Tess kan titulera sig både etnolog, influencer, bloggare och poddare. Hon har stenkoll på både hållbara beteendeförändringar och…

Läs mer