#myrornastil presenterar: Nanna van Berlekom

Vi bjöd in den kreativa och coola Nanna van Berlekom till en av våra butiker. Resultatet ser ni här, en otroligt fin outfit som sannerligen hör årstiden till. Vi passade också på att prata en stund. Nanna berättade bland annat om sitt förhållningssätt till konsumtion, hållbarhet och second hand – och vi inspireras gärna av hennes kloka tankar! På Instagram hittar vi förresten Nanna på det omåttligt populära kontot @nannakerstin.

Vi gillar verkligen din stil! Berätta mer!

– På våren och sommaren älskar jag kjolar och klänningar. På hösten och vintern använder jag mest stickade tröjor, jeans och olika byxor. Det finns mycket svart i min garderob med inslag av vitt och jordnära kulörer. Jag brukar tänka att de plagg jag köper ska matcha med stora delar av det jag redan har, så att det i slutändan skapar en mängd olika kombinationer. Den bylsiga tröjan kan jag ha till jeans, till svarta brallor, till en kjol och strumpbyxor, eller mysa runt i hemma. Den vita skjortblusen skulle jag kunna ha på nyårsafton med fina smycken till. Eller med en jeanskjol på våren, knuten och med uppkavlade ärmar.

Berätta om outfiten du valde ut!

– När jag valde min outfit utgick jag från en ganska klassisk bas med svart, vitt och några jordnära toner. Ett par svarta croppade kostymbyxor, en vit skjortblus som kan kläs både upp och ner genom att bäras instoppad, med knyt eller bara som den är. På detta en stor bylsig stickad tröja och en lite herrig svart rock. Jag har alltid gillat oversized och vill bära kläder som är sköna, lite unisex men med feminina inslag. För mig är basen av kläder den samma om jag ska klä upp mig eller bara slappa runt hemma. Linjerna där emellan är tunna och jag adderar ofta bara läppstift och smycken för att känna mig piffad.

Nanna van Berlekom

Hur är din relation till second hand?

– De senaste åren har jag varit väldigt noga med mina inköp överlag. Förutom att jag är student och ensamstående mamma och behöver tänka på utgifter, så är miljö och hållbarhet i stort fokus för min konsumtion. Jag köper nog 80% av mina kläder och skor secondhand numer. Det känns jätteviktigt för mig att inte impulshandla nytt, jag mår helt enkelt inte bra av det ur ett hållbarhetstänk. Istället har jag en lista på sådant som jag längtar efter att investera i, sådant som jag tycker saknas i min garderob. Sedan håller jag stenkoll på just detta på olika secondhandsajter, eller när jag letar i butik. Det är så mycket lättare att hitta fina kläder på secondhand om man vet vad man är ute efter, eftersom man då kan fokusera på just det och sålla bort det andra omkring.

Nanna van Berlekom