#myrornastil presenterar: Hannah Persson

”Vi måste tänka mer smart och hållbart när vi konsumerar – byt, hyr eller köp second hand istället för nytt. Smartare, snällare och mycket mer personligt!” Instagramprofilen Hannah Persson är vintageprofilen som inspirerar många med sitt konstnärliga uttryck där inredning, natur och hållbarhet står i fokus. Hannah besökte en av våra butiker för att botanisera bland alla fina fynd och plockade ihop en fantastisk outfit. Vi passade dessutom på att prata med Hannah om hennes stil. In och följ @hannahperssons på Instagram – genast!

Hur skulle du beskriva din stil?

För mig är materialval väldigt viktigt! Jag väljer nästan alltid plagg lika mycket efter look som efter kvalitet. Jag tycker om att mixa skira kvaliteter, till exempel blusar och klänningar i siden och viskos med mer robusta material så som stickade tröjor och kappor i ull. Min vardagsuniform består nästan alltid av ett par denim med t-shirt eller blus, en lösare kavaj eller en stickad tröja. Jag älskar också kaftaner och klänningar vilka jag helst bär över jeans med sneakers eller boots.

Hur är din relation till second hand?

Återbruk och second hand har varit en del av mitt liv sen jag var liten. Min mamma handlade en stor del av min garderob på loppis när jag var barn, och som vuxen består i stort sett hela mitt hem av möbler och saker köpta second hand. Vad gäller kläder så har jag börjat handla mer second hand dom senaste åren. Efter många år i modebranschen har jag förändrat min syn på hur vi förhåller oss till klädkonsumtion och att det är nödvändigt att vi förändrar vårt köpbeteende. Vi måste tänka mer smart och hållbart när vi konsumerar – byt, hyr eller köp second hand istället för nytt. Smartare, snällare och mycket mer personligt!

Berätta om outfiten du valde!

I min garderob finns ingen röd tråd när det kommer till val av nyanser utan jag tycker det är fint att mixa färger och mönster, så mitt val av outfit blev en blandning av roligare basplagg, en bohemisk look men framförallt bekvämt. Jag föll pladask för Cowboybootsen i ljusbrun mocka som var perfekt slitna och jag tycker den syrenlila kaftanen och den blommiga klänningen passade fint till dessa. Känner på mig att bomullskaftanen kommer bli sommarens favorit och jag kommer bära den med sandaler till stranden och klackar till festen. Jag tycker förutom materialval att det är viktigt att plagg är bekväma, och föredrar vidare och mer luftiga plagg framför en tightare siluett. Den svarta mockajacka med guldknappar passar perfekt till t-shirt och denim såväl som över klänning och känns som en bra garderobsklassiker. Pricken över i var den lilla broschen i form av en solfjäder som jag valde att hänga i ett örhänge. Men min absoluta favorit är den vita blusen med stor broderad krage som kommer pigga upp vilken trist dag som helst. Känner mig så fin i den!

Relaterat

#myrornastil presenterar: Sigfrid Billgren.

#myrornastil presenterar: Sigfrid Billgren.

Sigge är en fena på loppis och auktionsfynd och har en rad strängar på sin lyra. Visste ni att han har varit både…

Läs mer


Skapa en härlig temadukning!

Skapa en härlig temadukning!

Det finns något väldigt omtänksamt i att bjuda sina gäster på en upplevelse i form av en vacker dukning. En dukning där det…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Nanna van Berlekom

#myrornastil presenterar: Nanna van Berlekom

Vi bjöd in den kreativa och coola Nanna van Berlekom till en av våra butiker. Resultatet ser ni här, en otroligt fin outfit som…

Läs mer