Månadens butik: Ny butiksupplevelse på Götgatan!

Myrorna frågade svenskarna vad som utgör en ideal second hand-butik.
Nu öppnar Myrorna 2.0 på Götgatan i Stockholm.

I Myrornas kundundersökning fick svenskar mellan 15 och 65 år svara på vad som definierar en ideal second hand-butik. Utifrån deras önskemål har nu butiken på Götgatan fått ett rejält ansiktslyft med nya golv, ny färg på väggarna och en inredning som gör det lätt för kunden att hitta vad den söker.
– Efter renoveringen som just blev klar märker vi att nya kunder hittar hit. Det är riktigt kul och alltid välkommet. Hos oss hittar du de unika pärlorna och samtidigt helt vanliga saker att komplettera hem och garderob med. Vi får in nyheter varje dag och skapar butiksatmosfären utifrån det, säger Marie Andersson, butikschef på Götgatan.Vad har ni för typ av kunder?
– Bredden på vår kundkrets är otrolig. Så härligt! En odefinierbar målgrupp kan låta som en utmaning men det passar vårt utbud perfekt. Vi har någonting för alla, klyschigt men sant, och tycker om att lotsa de som har någonting specifikt under radarn.Vad säljer ni mest av?
– Husgeråd och prydnader på nedre plan säljer alltid bra. Vårt fina utbud av tavlor är också mycket uppskattat. Efter renoveringen har vår modesektion fått ett annat utrymme och utseende. Utbudet är detsamma men shoppingupplevelsen är ny och annorlunda. Jag ser en tydlig skillnad i både försäljning och uppskattning från kunder.Hur skulle du beskriva området?
– Levande, dag som kväll, med många förbipasserande. Här finns en mix av bostäder, affärsverksamheter, kontor, restauranger, barer och annan shopping. Allt du behöver finns på en armlängds avstånd.

Marie Andersson, butikschef på Götgatan.

Vad gör denna butik unik?
– Det som känns väldigt speciellt är att Myrornas första butik låg just här. Det är mer än 120 år sedan och än idag, år 2022, jobbar vi fortfarande med att främja återanvändning och erbjuda arbetspraktik till personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Det känns både roligt och meningsfullt.

Den första Myrorna-butiken öppnade i korsningen Götgatan/Blekingegatan år 1899.

Samma plats år 2022.

Berätta om en kundupplevelse du aldrig glömmer!
– För inte så längesedan berättade en kund att han köper tavlor för att skapa ett nytt konstverk på den befintliga målningen. Det lät spännande, så jag frågade om han ville komma förbi och visa mig ett verk någon gång. När han sedan gjorde det blev jag både glad och imponerad. Det fina med att jobba här är våra samlade upplevelser av kundmötena, säger Marie Andersson.

Mer information om butikens öppettider och kontaktuppgifter hittar du här. Följ också butikens Instagramkonto @myrornagotgatan för inspiration och en inblick i det aktuella sortimentet. Varmt välkommen!

Tagga @myrorna

Relaterat

Månadens butik: Hög standard i shoppingens högkvarter!

Månadens butik: Hög standard i shoppingens högkvarter!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I juni ligger fokus på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. I…

Läs mer


Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I september ligger fokus på Kolargatan 2 i Stockholm. Med…

Läs mer


Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Varje månad uppmärksammar vi en butik som har utmärkt sig lite extra. I augusti ligger fokus på Platensgatan 6 i Linköping. I ett…

Läs mer