Månadens butik: En populär destination i Ropsten!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I september ligger fokus på Kolargatan 2 i Stockholm.

Med sina tre våningar och nästan 2 000 kvadratmeter erbjuder Myrorna i Ropsten tusentals fynd som bara väntar på en ny ägare. Månadens butik ligger på Kolargatan och har en alldeles särskild dragningskraft.

Få Myrorna-butiker har blivit så omnämnda i press, bland influencers och stylister, som butiken i Ropsten. I år firar den 54 år i nuvarande lokal.
– Det är en riktig institution! Butiken ligger lite avsides men folk känner till den. Det är utan tvekan en destinationsbutik, säger butikschefen Marie Linn.

Vad har ni för kunder?
– Vi har en väldigt blandad kundgrupp. Barnfamiljer, pensionärer och unga som letar efter trendiga saker. Självklart har vi också en del stammisar som vi ser flera gånger i veckan. I Myrornas butiker i city kan kunderna slinka in på lunchen men här stannar de länge. På helgerna är det högt tryck i butiken, kunderna kommer hit enkelt med buss eller tunnelbana till Ropsten och gatan är full med bilar. Folk kommer långväga och väl här vill de utforska vad som finns.Vad har ni för utbud och vad säljer ni bäst av?
– Vi har fullt sortiment, det vill säga allt du kan tänka dig, men är starkast på vad vi kallar för ”den hårda sidan”. Det vill säga prylar och möbler. Eftersom butiken är så stor, tre plan på ungefär 2 000 kvadratmeter, så har vi kapaciteten att hantera större saker. Hur jobbar ni för att hålla uppe den höga standarden?
– Det är ett pågående projekt. Vi jobbar för att skapa ett konstant nyhetsvärde, det är viktigt att ändra och flytta från den ena dagen till den andra för saker säljs fort. Jag brukar säga det när kunder tvekar om det ska köpa någonting eller inte. Det gäller att ta snabba beslut!Berätta om en kundupplevelse du aldrig glömmer!
– Något som fastnade i mig var då jag precis hade tagit över butiksansvaret. Jag gjorde ett ryck uppe på modeavdelningen och pratade med personalen kring hur vi kunde tänka, och en kvinna kom fram till mig. Hon hade handlat här i många år och upplevde att butiken genomgått ett fantastiskt lyft på senaste. ”Det är inte tjockt på klädhängarna och man hittar lättare” sa hon. Sånt gör ens arbetsdag, säger Marie Linn.Mer information om butikens öppettider och kontaktuppgifter hittar du här. Följ också butikens Instagramkonto @myrornaropsten för inspiration och en inblick i det aktuella sortimentet. Varmt välkommen!

Relaterat

Månadens butik: Hög standard i shoppingens högkvarter!

Månadens butik: Hög standard i shoppingens högkvarter!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I juni ligger fokus på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. I…

Läs mer


Månadens butik: En fin gemenskap i Olskroken!

Månadens butik: En fin gemenskap i Olskroken!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I maj ligger fokus på Redbergsvägen 11 i Göteborg. Butiken…

Läs mer


Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Månadens butik: Studenternas hemvist i Linköping!

Varje månad uppmärksammar vi en butik som har utmärkt sig lite extra. I augusti ligger fokus på Platensgatan 6 i Linköping. I ett…

Läs mer