Tack för att du lämnar in till oss på Myrorna!

Helt, rent och användbart. Svårare än så är det inte att lämna in till oss på Myrorna.

Lämna in saker som du själv skulle kunna tänka dig att köpa. Det behöver inte vara dyra saker. Men helt, rent och i ett sådant skick att någon skulle kunna tänka sig att betala för det.

Det är tyvärr inte helt ovanligt att vi får in både trasiga och smutsiga kläder i våra insamlingsboxar. Vi ser därför helst att man lämnar in sina saker direkt i våra butiker, hos någon av klädkedjorna vi samarbetar med eller på bemannade återvinningscentraler.Vad kan du lämna in – och inte?

Exempel på saker som du kan lämna in till oss på Myrorna:

Hela och rena kläder, möbler, tavlor, leksaker, böcker, glas, porslin, husgeråd, elartiklar och sport- och fritidsartiklar. Läs mer om hur du kan göra för att lämna in till oss här.

Exempel på saker som vi inte tar emot:

Uppslagsverk, vhs-filmer, tjock-tv, videoapparater, lysrör och glödlampor, pälsar från utrotningshotade djur, pianon, sänggavlar, vävstolar, farligt avfall, flytvästar, bilbarnstolar, plastleksaker som är äldre än tio år, vitvaror, byggmaterial, däck/fälgar och knivar/vapen.

Så här sorterades sakerna:

Kläder och andra textilier: 8,4 procent till egna butiker, 81,6 procent till export, 10 procent till energiåtervinning, 0 procent till deponi.

Inredning: 36,5 procent till egna butiker, 8,5 procent till export, 45 procent till material- och energiåtervinning, 10 procent till deponi.

Myrornas överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete. Läs mer här.

Tagga @myrorna

Relaterat

Vi tar gärna emot böcker i våra butiker!

Vi tar gärna emot böcker i våra butiker!

Din bokhylla svämmar över och det är dags för en rensning. Men vad gör man av alla böcker? Lämna in dem till oss…

Läs mer


Rensa ut och lämna in med Bea Szenfeld!

Rensa ut och lämna in med Bea Szenfeld!

Om det är någon som vet vikten av slow fashion – att låta saker leva länge genom att exempelvis lämna in och handla…

Läs mer


Vill du skänka leksaker till oss?

Vill du skänka leksaker till oss?

Har barnen vuxit en storlek över sommaren eller är det dags att rensa gosedjurslådan? Vi tar tacksamt emot allt som barnfamiljer har glädje…

Läs mer