Missa inte Pretty Hackathon på Mall of Scandinavia 21 oktober!

Upcyclade möbler och hållbar inredning går hand i hand. Nu bjuder Myrorna och Prettypegs in dig till en heldag i hållbarhetens tecken tillsammans med 12 influencers. Det blir både stilsäkert, kreativt och humant. Vårt gäng av handplockade influencers med bakgrund inom design, inredning och möbelvård, kommer visa på hur enkla IKEA-möbler på second hand-marknaden kan göras till ”musthaves” med enkla medel. Välkommen till Mall of Scandinavia.

Den 21 oktober mellan 11 och 16.30 är hållbara möbler i fokus på Mall of Scandinavia. Vi vill visa hur man med små medel kan ge möbler en personlig prägel och längre livslängd. Att öka användningsgraden på våra möbler är viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv. Därför kommer 12 influencers göra om 10 möbler med material från Prettypegs och Fredells byggvaruhus. Mitt i köpcentrumet kommer du kunna följa förvandlingen live eller själv delta i vår pysselhörna. Där kan du testa din kreativitet i mindre skala och delta i vår tävling. Vinn presentkort på Prettypegs och Myrorna!

Under dagen kommer vi även livesända och publicera bilder och filmer i alla våra kanaler så att du kan följa och inspireras oavsett var du är!

 

Våra handplockade influencers är:

Ida Hansson – @NordicRemake

Viktoria Holmgren – @BaraVickan

Malin Sylvan & Anna Mighetto – @MrsMighetto

Mimmi Staaf – @mimmistaaf

Madeleine Asplund Klingstedt – @AsplundKlingstedtInteriör

Elin Andersson – @Elin&Alva

Ellinor Halling – @ellinor_halling_design

Alva Fierro – @alvafierro

Linda Hansson & Louise Lemming – @Vintagefabriken

Pernilla Jansson – @PernillasInteriör

 

Om samarbetet:

Detta är andra gången Myrorna och Prettypegs samarbetar för att uppmärksamma hållbar inredning. Ett första event gjordes i januari i år. Det var så uppskattat att vi nu valt att skala upp det och göra det publikt i samarbete med Mall of Scandinavia. Resultatet av Pretty Hackathon kommer sedan kunna köpas av allmänheten på auktion och överskottet kommer gå direkt till det viktiga arbetet mot människohandel. Förhoppningen är att öka intresset för hållbar inredning, och då framförallt att behålla sina möbler längre än man gör idag.

– Utmaningen idag ligger inte i att producera möbler som håller i 20 år, utan snarare i att vi ska vilja behålla våra möbler längre än vi gör idag. När man lägger lite extra kärlek på möbeln, genom att till exempel måla om den eller bara byta ut ben och knoppar får den plötsligt nytt liv och vi behåller den längre. I slutändan gör det väldigt stor skillnad för miljön att använda möbler som redan finns – istället för att köpa nyproducerat, säger Jana Cagin, grundare till Prettypegs.

– Vi vill visa att begagnade möbler kan ge hemmet ett högt designvärde. Då är det perfekt att samarbeta med Prettypegs! Inredningstrenden just nu är personlig och genom att handla second hand kan man få möbler och prylar med en unik touch, särskilt om man gillar att pyssla med sina saker. Men även för de som inte orkar göra så stora ingrepp, det räcker ju med små justeringar. Dessutom finns det en stor klimatnytta i att handla hållbart! En nyproducerad soffa, till exempel, orsakar i genomsnitt 300 kilo i koldioxidutsläpp, säger Lotta Kökeritz, Myrorna.

 

Relaterat

Hem & Prylar

DIY – Så uppgraderar du ett gammalt kakelbord från 70-talet till stilsäkert 2010-tal

DIY – Do It Yourself är ett sätt att få second hand att bli precis det man vill att det ska vara. Många…

Läs mer


Kläder

Steg-för-steg-guide: så gör du dina second hand-jeans ännu personligare

Det har blivit hög tid att damma av dina gamla syslöjdskunskaper – broderade mönster syns överallt i modebilden just nu! Att brodera själv…

Läs mer


Hem & Prylar

DIY – Så gör du om en dammig pall till nordisk design

DIY – Do It Yourself är ett sätt att få second hand att bli precis det man vill att det ska vara. Många…

Läs mer