Myrorna testar: så lägger du upp byxor utan att sy.

Har du också en ständigt växande hög av syprojekt i din garderob? När man handlar kläder second hand får man räkna med att vissa plagg behöver justeras innan de passar perfekt. Byxor med för långa ben är ett klassiskt exempel på plagg som tyvärr ofta hamnar överst i den där högen.

Vi på Myrorna funderade på om det inte finns ett mindre tidskrävande sätt att lägga upp byxor på och beslutade oss för att testa strykbart fållband!Steg för steg-guide:

Tidsåtgång: cirka 20 minuter

Du behöver:

  • Strykbart fållband/snabbfåll/fållfix (finns att köpa i textilbutiker)
  • Måttband
  • Knappnålar
  • Tygsax
  • Strykjärn och strykbord

Så här gör du:

1. Börja med att mäta hur mycket av byxorna du vill lägga upp.

2. Nåla den önskade längden och prova så det känns rätt. Vänd byxorna ut och in och stryk fållen så att det bildas ett tydligt veck.

3. Ta bort nålarna. Klipp av ett lagom långt fållband och pilla in det längs med det strukna vecket i fållen. Vi använde oss av dubbla band för säkerhetsskull. Nu är det dags att stryka!

4. Klipp av överbliven fåll.

5. Klart! Nu slipper du snubbla över för långa byxben.

Att använda strykbar fåll sparar dig mycket tid i jämförelse med att sy för hand eller på maskin. Resultatet blir också väldigt snyggt och ser proffsigt ut. Däremot är det inte säkert att fållen håller i tvätten, så det här är en perfekt temporär lösning för dig som är ute i sista sekund eller helt enkelt saknar sykunskaper.

Om du är sugen på att hitta dina nya favoritbyxor eller komplettera samlingen är du varmt välkommen till någon av våra butiker. Mer inspiration, fler tips och spännande uppdateringar får du dagligen på vårt Instagramkonto @myrorna. Vi ses!

Tagga @myrorna

Relaterat

Myrorna Upgrade by Sanna

Myrorna Upgrade by Sanna

Tillsammans med kreatören Sanna Evers vill vi inspirera dig och fler att använda mer, lite längre – så nu presenterar vi Myrorna Upgrade.…

Läs mer


Gör dina egna ljus av ljusstumpar!

Gör dina egna ljus av ljusstumpar!

I mörkare tider är det härligt att ljusa upp tillvaron med tända ljus, men vad gör man med alla ljusstumpar som blir över?…

Läs mer


DIY – Gör en egen skandinavisk fårskinnspall med hög gullighetsgrad!

DIY – Gör en egen skandinavisk fårskinnspall med hög gullighetsgrad!

Vi ger dig den enkla DIY-guiden för hur man gör läderdesignern Ellinor Hallings lekfulla fårskinnspall. Har du en gammal IKEA-pall så har du…

Läs mer